Màsters, tesis, crèdits, facultats, gravacions i documents ocults. Sí, alguns estan encabotats en fer de la política un sálvame permanent. És obligació dels demòcrates recordar-los que la política és molt més que això, i que no podem rebaixar tant el nivell per a convertir el sa enfrontament electoral i democràtic en una rinya al fang. L´oposició al Govern de Sánchez fa un flac favor al conjunt dels espanyols si no parla de política i només dedica temps a encendre el ventilador i a intentar extendre aquella inexacta reflexió de que tots són iguals.

Hem de distingir delicte de comportament poc ètic, i comportament poc ètic d´informació falsa o manipulada. Per això hem de reivindicar la bona política. Hem de reivindicar -i exigir- que els nostres polítics parlen de pensions, d´accés a la vivenda, de canvi climàtic, del futur de la UE, de frenar els populismes o de regenerar de veritat la vida política i lluitar contra la corrupció.

No, no ni tots són iguals ni la política és això. Reivindiquem el tornar a parlar de política, sense estridències, sense caure en el nivell de barra de bar. Per decència, per salut democràtica.