La consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat l´engegada d´un concurs públic per a la compra d´habitatges per part de la Generalitat a particulars i persones jurídiques. Per a adquirir habitatges, que es destinaran especialment al lloguer social i assequible, segons el Pla Plurianual d´Habitatge, destinades a l´ampliació del parc públic d´habitatge de la Generalitat.

La notícia em sembla boníssima si no fora pels dubtes que tinc, ja que em pregunte que está passant amb els habitatges que el banc dolent que va heretar actius problemàtics de les entitats financeres que van ser nacionalitzades o van rebre suport públic temporal, i que indica que s´ha signat el seu primer conveni amb un ajuntament valencià i continua negociant amb els de Alacant i València, la qual es diu que és delinqüència organitzada de la mà del propi Estat, la Sareb. Empresa 51% pública creada per a absorbir els deutes immobiliaris i que està promovent prop d´un miler d´habitatges a la Comunitat Valenciana. La Sareb acaba d´obrir una delegació en la Comunitat Valenciana i solament a destinat 7 de les seues 4.000 pisos de lloguer social, disposant d´un edifici en el carrer Sagunt que ha sigut desocupat gràcies als agents i la Sareb, propietària de l´edifici, anava tapiando.

Com a ciutadà em pregunte si la conselleria té la previsió de tirar als propietaris o inquilins que deixen de pagar, o pretén tenir okupes legalitzats i mantinguts amb els impostos dels ciutadans, tot açò perquè els voten en les pròxima eleccions. Enrique Fernández Iniesta. València.