11 de junio de 2020
11.06.2020
Levante-emv

Un altre atac a la nostra llengua

11.06.2020 | 04:15
Un altre atac a la nostra llengua

L'autoodi continua fent camí. Ara ens ha tocat directament als veïns i veïnes de Rocafort on governa des de fa un any un tripartit: PP, Ciudadanos i Vox. Han aprofitat un canvi de pals de senyalística de circulació per a eliminar la nostra llengua en un procés de substitució que il—lustra de la desconsideració més absoluta i el menyspreu més actiu. L'alcalde, fent gala d'incompetència i desinterés ho explica en  punt amb simplicitat i incongruència: no caben les dues llengües en cada placa i han optat, pel castellà. Per descomptat! L'actual govern municipal està decidit a esborrar el valencià del nostre poble i ha decidit no utilitzar-lo en comunicats ni cartells i fins i tot a la pàgina web municipal, la seua opció en valencià està majoritàriament també en castellà. És clar que els enemics declarats del valencià han trobat el moment oportú per a dur a terme aquesta operació destructiva i castellanitzant. Una hostilitat en la qual participa activament la regidora, entre altres assumptes, de Promoció Lingüística.
Incapacitat evident i càrrec inútil. Ni tan sols s`han parat a pensar que estan incomplint la normativa vigent sobre l'ús del valencià o el reglament general de la circulació, en l'article 38.
Rocafort és de predomini lingüístic valencià i en l'actualitat majoritàriament de parla valenciana. El seu nom, d'origen medieval mai no ha estat castellanitzat. És lamentable la insensibilitat del govern municipal per la recuperació i normalització de la nostra llengua.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook