Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

D'aquella pols d'Irak vénen aquests fangs

La nit del passat dijous a moltes persones ens va costar dormir hagut compte de l'atemptat de Niça. Al moment d'escriure aquestes línies ja són 84 els morts (realment assassinats) i 18 els ferits greus.

Com ja es per tots sabut, fa dos dies milers de persones estaven a Niça, la capital de la Costa Blava francesa, celebrant el 14 de Juliol, la festa nacional de França on es commemora la Presa de la Bastilla a l'època de la Revolució Francesa. A molts pobles del país veí la festa acaba amb focs artificials...A Niça a penes s'acabaven de tirar els darrers coets al famós passeig del Anglesos quan de sobte un camió ha atropellat a la multitud que ja es dirigia cap a casa. Escenes de pànic , amb famílies senceres fugint del camió que anava xafant a tot el que podia fins que la policia ha pogut abatre al conductor perquè la tragèdia encara haguera pogut ser molt pitjor.

Pareix ser que la policia gal·la a trobat a l'interior del camió -usat com a arma homicida- la documentació del conductor, resultant ser un francotunisià. Es a dir, una altra vegada el terrorisme islamita colpeja Franca. L'elecció d'aquesta ciutat pareix respondre a diversos motius propagandístics per las islamistes: es tracta d'una ciutat molt relacionada amb el luxe i amb una gran projecció internacional relacionada amb el turisme, al temps que es tracta d'un bastió del Front Nacional dels Le Pen.

Com tots sabem el passat novembre va tindre lloc a França l'atac a la sala de concerts de Bataclan, amb un alt nombre de morts i al més de març l'atemptat a Bèlgica a l'aeroport i el metro de Brussel·les. De tots aquests atemptats es va fer responsable el grup terrorista ISIS de manera que supose que també farà el mateix amb el de Niça, llevat que haja sigut l'actuació d'un «llop solitari» que són terroristes que actuen per lliure....

El que està clar, perquè així s'ha manifestat pels terroristes, és l'existència d'un nexe entre els atemptats a França i amb la guerra que és manté hui en dia a Síria i a l'Iraq contra l'autoproclamat estat islàmic. El motius d'eixos atemptats es per la participació de França com a membre de la coalició internacional.

La guerra de Síria té el seu origen, la seua causa principal en la duríssima repressió del dictador Baixar al-Àssad contra les manifestacions que van tindre lloc en 2011 contra el seu règim, a l'empara de la Primavera Árab. Però no podem oblidar, que eixa guerra també està lligada a una altra guerra, la de l'Iraq que va tindre lloc a partir de 2003 i que va desestabilitzar tota la regió.

Precisament estes passades setmanes aquella guerra es va tornar a posar actualitat com a conseqüència de l'anomenat informe Chilcot. En el citat informe que ha sigut realitzat pel Consell Privat del Regne Unit, es posa de manifest tot allò que ja sabíem, que la invasió d'aquell país va ser il·legal: es va mentir sobre les armes de destrucció massiva i es va fer d'esquenes a l'Onu. Però el que és pitjor, diu el citat informe, és que la invasió de l'Iraq ja estava decidida molt de temps abans i sols calia trobar una excusa per a declarar la guerra...

Tots coneixem les devastadores conseqüències d'aquella inútil guerra: la mort de centenars de milers de persones, la creació del ISIS, altres desenes de milers de morts a Siria , el drama dels refugiats pel Mediterrani i com a colofó els atemptats del ISIS per tota Europa.

Per a mi el més estrany de tot és que a les tres persones que propiciaren l'inici de totes aquestes barbaritats, el conegut trio de les Açores -Bush, Blair i Aznar- no els haja alcançat cap tipus de responsabilitat penal. On està el Tribunal Penal Internacional? Aquest Tribunal te com a missió jutjar als responsables dels crims de guerra i lesa humanitat. ¿I què són sinó totes les morts d'aquests anys?. Que ningú es deixe enganyar però d'aquella pols d'Irak, vénen els fangs de Siria que han aplegat fins a Niça.

Compartir el artículo

stats