Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

tradicionalisme radical

S'acosten les festes de la Magdalena i hi ha coses que no canvien: les trobades amb les colles, les visites a les Gaiates, els castells, els concerts, la pujada a l'ermita, la mascletà... i parlant de mascletà i de coses que no canvien, el del PP és de traca i no canviarà mai!

Els conte, al darrer plenari els populars van tornar a intentar crear polèmica amb una cosa tan seriosa i personal com és la religió, sí, la religió que pertany al sentiment més profund de les persones, i tot això per què? Doncs simplement per generar confrontació i remor que és l'escenari on ells es senten còmodes.

El primer intent de polemitzar amb la religió va ser aquella campanya que es van inventar dient que este govern volia acabar amb el Betlem de la porta de l'ajuntament. És més, per a demostrar-ho es fotografiaven davant del mateix Betlem que estaven denunciant que no s'anava a instal·lar, al·lucinant, veritat? Però així va ser.

Però torne a la moció del darrer plenari, on el PP intenta fer creure que hi ha dos posicions radicalitzades i confrontades a un acte tan representatiu com és la nostra Romeria de les Canyes. Volen fer vore que nosaltres som desconeixedors de les nostres tradicions i dels canvis històrics que s'han produït al voltant de la romeria. Ens acusen de voler fer desaparèixer tota manifestació religiosa de tot arreu; diuen de nosaltres que som uns totalitaristes que volem prohibir les misses i que anem abocats a un revisionisme històric de ficció... De primera mà els hi puc dir que tot això és simplement fals.

El que no és fals són les seues intencions, la de donar a la tradició un valor suprem, negant-li qualsevol possibilitat d'evolució, d'actualització, d'adaptació als nous temps, siga a costa de la llibertat individual, col·lectiva o de l'interès general. Això no és tradició, això és tradicionalisme. Opten per la imposició de les seues creences i volen fer vore que dissentir és atacar de manera malintencionada una hegemonia que van perdre a les darreres eleccions municipals, enlloc de respectar a qui pensa diferent; o en lloc d'assumir aquell article de la Constitució que no van modificar però al que tampoc van fer cas mai: el de l'aconfessionalitat de l'Estat.

Tots sabem, i el PP també, que moltíssimes de les persones que pugem i baixem de la Magdalena, ho fem en to festiu i no penitencial però a ells tans se'ls val i no deixen d'intentar "recristianitzar-la" amb diferents accions, siga amb mocions com aquesta o gastant una important quantitat de diners públics quan estaven al govern d'esta ciutat.

M'estic referint a aquell any en el qual van gastar els nostres impostos construint mini capelletes en tot el camí de la Romeria, intentant convertir-la en una espècie de viacrucis. I a més amb la pretensió de que en la "tornà" els romers ens pararem a cadascuna d'elles a resar. Cal recordar, que eixe any va ploure tant, que allí no es va parar ningú...

I ja que citen tant la Constitució quan els convé, no està mal que els hi recordem que aconfessionalitat vol dir que les institucions han de ser neutrals. Això és el que el govern del que sóc portaveu intenta fer, amb una actitud moderada i de respecte, just el contrari del que el govern del PP practicava. I és per eixa aconfessionalitat que este Govern en la Romeria, i en qualsevol altre dia de l'any, treballa perquè tot el món, membres de la corporació o no, tinguen la llibertat d'entrar a qualsevol església i també que tinguen la llibertat de quedar-se fora. La radicalitat tradicionalista del PP aposta per la imposició a costa de la llibertat d'elecció de la pluralitat social. I jo, sincerament, ni vull que ningú m'obligue a entrar a una Església i tampoc vull que m'obligue ningú a quedar-me fora d'ella.

Compartir el artículo

stats