Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

A la fi, televisió valenciana

Després que, fa més de quatre anys, el Partit Popular destruira la televisió de tots els valencians i les valencianes, un dels objectius del govern del Botànic serà, a la fi, una realitat. Van cometre un assassinat, van matar la nostra esperança de tindre per fi una televisió pública, de qualitat i en valencià que ara hem recuperat. Les emissions d'À Punt representaran la tornada a la informació propera, acostaran a tota la ciutadania allò que passa i sent la nostra terra i permetran que ens sentim, ara sí, representats i representades per la televisió que paguem.

Amb diners públics es pagaran els salaris dels centenars de professionals que calen per portar endavant un projecte ambiciós, però racional i coherent com aquest. La nova televisió suposarà la creació de gran quantitat de llocs de treball directes, però també indirectes, mitjançant empreses proveïdores. À Punt representarà també la superació d'una època fosca. La dels Fabres i els Camps, la de les retallades, la de la supressió dels serveis públics i la de pagar factures de festes passades, un temps que recordem amb vergonya.

Des de la presentació de la nova imatge del canal multiplataforma, moltes veus, altaveus més aviat de les files populars, s'han afanyat a acusar el govern valencià de voler manipular un mitjà de comunicació que ni tans sols ha nascut. Saben, sabem, les barbaritats que els antics dirigents van fer amb Canal 9. Però el malbaratament i la manipulació informativa no defineixen l'actual govern de la Generalitat, sinó que representen el model del qual tota la ciutadania vol fugir.

El naixement d'aquest nou mitjà serà també el renaixement d'una eina propera, dinàmica i molt útil per a la difusió i l'aprenentatge del valencià. Dibuixos animats, pel·lícules, informatius, programes d'entreteniment... la quantitat de continguts dels quals milions de persones podrem tornar a gaudir en la nostra llengua serà molt àmplia.

Com a professora de valencià, he viscut en primera persona els efectes que la pèrdua de Canal 9 ha tingut sobre el coneixement que els estudiants tenen de la llengua i la cultura pròpies i, precisament com a ensenyant d'uns trets que ens identifiquen, confie que la nova televisió serà capaç de recuperar tot el temps perdut en aquesta matèria. Estem À Punt per a veure-ho.

Compartir el artículo

stats