Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

Galls de bona cresta

Aquesta setmana s'han posat de pollosa actualitat els galls de la plaça de l'Antiga Corona d'Aragó, els diaris han alertat d'aquests galls que no deixen dormir el veïnat, perquè duen un horari de càntics i quiriquís i quiquiricós destarotat per les faroles. A més, són galls voladors que s'ajoquen al pi més alt del jardí. Qui ens ho havia de dir? Sempre havíem pensat que els pals de galliner eren com la vida mateixa: curts i plens de merda. Ara veiem que no, que dalt d'un pi, del pi més alt, dormen els galls assilvestrats i clar, com no tenen gallines, canten a cor què vols a l'Aurora, la dels peus lleugers.

Fins i tot, segons la premsa, s'estudia crear patrulles nocturnes per a caçar-los... Qui sap a quina cassola pararan... A por ellos, oeeeee! A por ellos ooooeeeee! Mentrestant, els corruptes i els lladres s'escampen pels quatre punts cardinals de la terra nostrada, que voldríem lliure, culta, neta, desvetllada i feliç. El que segueix és un article que vaig publicar ací mateix el dia 11 de setembre de 2016. Més d'un any i els galls (ara sense gallines) continuen lliures. Com els corruptes i els lladres. Veritat senyor Manuel Morocho? A por ellos, oeeeee! A por ellos ooooeeeee! A por ellos, oeeeee! A por ellos ooooeeeee! Galls llestos de bona cresta!

¿Por qué el pollo cruzó la carretera? va ser un meme o una meme(z) que va circular una temporada per les xarxes socials. En «Atrapa a un ladrón», pel·lícula de Hitchock que passa a la Costa Blava, però que podria haver-se rodat a la costa valenciana, atesa la quantitat de lladres que tenim per metre quadrat, un pollastre també travessa una carretera. No sabem per què. Probablement perquè el pollastre es dirigia a algun lloc.

A Castelló, els pollastres i els galls i les gallines també travessen la carretera. Aquesta setmana, sense anar més lluny, a l'Avinguda Circumval·lació, a la rotonda de més cap al sud de la dels cavallets hi havia sis gallines i un gall allí, com si allò fóra el Corralito-rotonda Biona. Alienes, alié, despreocupades del trànsit, sota una de les poques palmeres que el morrut de les palmeres encara no s'ha carregat, s'estaven saludant el sol i buscant cucs i furgues damunt el verd elèctric, quasi artificial de la gespa. Un verd tan verd com el del Tram contra el qual aquesta setmana també, s'ha encastat un altre cotxe sense conseqüències greus. Això que els cotxes s'«empotren» contra el Tram comença a ser tan lectiu i quotidià que qualsevol dia d'aquests ja no serà ni notícia. Perquè a Castelló tenim una rara concepció del que és notícia.

Aquests dies, per exemple, la gran notícia a Castelló és la instal·lació municipal de cagadors i pixadors públics! Com si, per exemple, a l'espatla del Centre de Salut de Rafalafena no existira un cagador a cel obert, públic, notori, i prou insalubre, des de fa molt temps. Però, clar, ací el govern municipal només publicita el que vol i aquesta instal·lació improvisada i popular es veu que ni l'han vista, ni s'han adonat, atrafegats com estan en la reestructuració de l'organigrama transparent del golut pastisset consistorial.

Mentre, el bucolisme, el gall i les gallines, han tornat a Castelló. Al costat mateix de les gallines que no saben res de política urbanística de WC, que fan cagueraes amb floretes, un sinyo home de respectable edat, d'eixos de sandalietes amb mitjons blancs, s'afanyava a collir garrofes del terra ben pavimentat. És curiós com convertim els gats en naturalesa i les garroferes esdevenen un arbre ornamental per a fer esponerosa ombra urbana i donar garrofes a un senyor passejant... Què farà amb les garrofes? Xocolata? Orxata astringent? Receptes populars i nostrades? Pastissets amb contundència de pedruscall com el famós «fadrinet»? No ho sé. Potser era l'amo del galliner que estava amanint-li el pinso. No ho sé. A mesura que passaven els dies, quedaven menys gallines. Del «huerto urbano» al «corral urbano» i del pipican al pipi-man & woman. Segur que si trinquen el «robagallines» li cau un paquet de tres mil parells de tones de garrofes. En canvi, als grans lladres els pugen a un Guindo... País. Buenasnotxes, bona nit!

Compartir el artículo

stats