Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Servei provincial de plagues. Estado: parado

Qué està passant amb el Servei Provincial de Control i Prevenció de Plagues? Aquesta és la pregunta que des del Grup Socialista de la Diputació li hem traslladat al diputat encarregat de l´àrea, Mario García.

Des del nostre grup sempre hem cregut que les plagues no entenen de fronteres ni de límits municipals i aquesta creença ens va portar per octubre de 2015 a posar damunt de la taula la problemàtica que molts ajuntaments estaven patint amb el mosquit tigre.

Enteniem que necessitavem un servei supramunicipal que s´encarregara de coordinar a ajuntaments, conselleria, universitat, experts i empreses especialitzades i amb les nostres reivindicacions vam propiciar la creació d´un departament, innexistent dins de la propia Diputació, especialitzat en la coordinació, assessorament a municipis que en 2016 i 2017 va funcionar.

Tres anys després el govern popular a la Diputació demostra la seua ineficacia perque res és sap d´aquest servei i quines accions están fent en 2018, els ajuntments no tenen cap constancia.

A hores d´ara hi han municipis que han necessitat del servei per a realitzar plecs de contractació per a combratre mosquits tigres i no han tingut cap resposta.

Però hi ha més, no sols la plaga de mosquit tigre afecta a la provincia, hi ha una plaga de conills que està afectant a 9 pobles de la Plana Alta i els està ocasionant greus problemes, no sols a les collites dels llauradors, sino també la plaga de caparres, si caparres, que els conills estant portant als nuclis d´aquets municipis. Danys econòmics i possibles problemes de salut és el resultat de la plaga.

En 2017 es va presentar una moció, que per cert es va aprobar per unanimitat, demanant la coordinació i l´ajuda del Servei Provincial de Plagues per controlar la plaga de conills i res s´ha fet fins ara. Se´ls ha preguntat per escrit, en comissió i en l´ultim ple€. i res sabem.

La falta de gestió responsable, del diputat Mario García, ha fet que davant un problema de falta de personal tècnic ha abocat al servei a la paralització total.

No es pot viure de d´esquenes a uns problemes de plagues, que poden portar amb ells problemes de salut i econòmics que patiran molts ciutadans i ciutadanes.

Traem pit demanant en el seu dia ajuda la Consellería per a que s´implicara amb el projecte, i ara qué? On està l´ajuntament d´ajuntaments que ajuda als municipis?

Esperem que pronte l´estat siga «funcionando».

Compartir el artículo

stats