Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Visions

Tres anys de govern

Fa ja tres anys que els ciutadans i ciutadanes de Castelló van demanar el canvi en l´administració local. Homes i dones que amb el seu vot van dir que estaven farts de no tindre un Pla General d´Ordenació Urbana; que van dir que ja estava bé de pagar cada vegada més tributs per tindre uns pitjors serveis, de tindre l´Ajuntament cada dia amb més deute i una ciutat cada dia més morta; que estaven cansats de viure a una ciutat sense projecte de futur, sense infraestructures dignes, cada dia més empobrits i a més sense perspectiva de millora.

La situació en què trobàrem la nostra ciutat era, per resumir-ho d´alguna manera, lamentable. Fa escassament tres anys Castelló era conegut per un aeroport sense avions, un parc Ribalta pel qual volien fer passar un tram, corrupció, deixadesa i despotisme. Una ciutat sense PGOU des del 2010, amb un deute del 80% del pressupost municipal, la Generalitat Valenciana tenia un deute amb l´Ajuntament de 8,8 milions d´euros, amb una taxa d´atur insofrible, una ciutat sense alegria, sense projecte, sense inversions i amb un fosc futur.

Revertir la situació no ha estat tasca fàcil, però ens vam posar mans a l´obra disposats a canviar aquella situació de deixadesa a la qual l´extrema dreta ens havia avocat i hui les coses estan canviant. No vàrem entrar al govern perquè res canviés, la gent esperava de nosaltres que ens implicaren i posarem en marxa eixes iniciatives que anaven a rescatar persones, a facilitar-los les tasques del dia a dia. I així vàrem fer, així continuem fent i així farem en passar les eleccions, treballarem per garantir un govern progressista també la legislatura pròxima, és el nostre Compromís.

Per a començar, tenim ja en marxa el Pla General. Un pla general que necessitava 17 exhaustius informes tècnics per a arrancar i que només en vam trobar 1 fet. Els informes ja estan fets, la primera part del Pla General ha passat ja per plenari i les al·legacions efectuades a punt de ser contestades. Tindre un Ple estratègic de ciutat és fonamental per al desenvolupament social i econòmic d´una ciutat i a Castelló està a punt de fer-se realitat gràcies al treball i a l´esforç del Govern de l´Acord del Grau.

Un Govern que ha sanejat els comptes amb la Generalitat. Un Govern que no només ha reduït el deute a més de la meitat, sinó que també hem reduït la pressió fiscal baixant l´IBI i les bases cadastrals de les propietats. Segur que els hi ve al cap alguna empresa que haja hagut de tancar pels impagaments, també de l´administració, doncs ara estem en una mitjana de pagament de 7´6 dies.

A més, el Govern del Grau hem invertit en la millora de la qualitat de vida dels nostres conciutadans 30 milions d´euros (enfront dels 7 milions que el PP va tindre el gust d´invertit en 4 anys), hem augmentat la inversió per a la creació de treball, tenim cura del nostre patrimoni històric, artístic i documental i podem afirmar que vivim a una ciutat cada dia més viva.

Hem fet molt per situar les persones al centre de les nostres polítiques. La coordinació amb el Govern del Botànic ha estat clau per poder fer front a la xacra de l´infrafinançament estatal. Cert és que ens queda molt per fer a Castelló: 24 anys de polítiques per a "amiguetes", sense estratègia, sense perspectiva de futur i despotisme requereixen un intens i ardu treball, molta il·lusió i temps.

Compartir el artículo

stats