L'altre dia en un curs de formació per a futurs pares que estic fent ens van proposar una dinàmica de grup molt interessant. Era sobre un extraterrestre que visitava la Terra i li havíem d'explicar les característiques d'un home clàssic amb els màxims estereotips que foren possibles. Després ens van dir que havíem de fer modificacions, perquè quan tornara l'extraterrestre trobara un home amb una visió molt diferent de la masculinitat i deixant caure com voldríem ser nosaltres com a futurs pares. Em va semblar una dinàmica magnífica.

Es per això, que utilitzaré l'exemple de l'extraterrestre al següent article per descriure la situació política d'aquest país que tant ha canviat en les darreres setmanes. Així doncs, fa uns quants mesos va arribar un extraterrestre a Espanya i va observar la situació política que teníem. Va comprovar que a Espanya estava governant el Partit Popular sustentat al Govern per la seua filial taronja, Ciutadans. Un Partit Popular podrit de dalt a baix per la corrupció però que ells només veien «casos aïllats». Un Govern on només hi havia 5 Ministres dones dels 14 Ministeris. Un Govern que va posar en marxa la pitjor reforma laboral dels darrers anys. Un Govern amb una «Ley Mordaza» que cada vegada ens talla més les ales de la llibertat d'expressió. Un Govern que tenia la ràdio i televisió pública sota el seu poder i manipulació. Un Govern que obviava que a Catalunya hi ha 2 milions de persones que volen marxar d'Espanya i ni tan sols els vol escoltar. Un Govern que infravalorava -per no dir que despreciava- al País Valencià en tema de finançament autonòmic. Un Govern que es pensa que si estàs en contra d'ells estàs en contra d'Espanya, però que quan no governen només desitgen que tot vaja malament i no miren pel bé comú.

Aquest extraterrestre va marxar prou enfadat i decebut pel que havia vist a Espanya. Mireu que quan va visitar als veïns i veïnes de Portugal d'allí si que va marxar fascinat de tot el que aquell Govern estava fent per la població.

Passat un temps, aquest extraterrestre ha decidir tornar a Espanya, concretament fa un mes. Volia continuar analitzant aquell Govern del qual es sentia tan decebut. Però per a sorpresa seva, va trobar un Govern ben diferent. Resulta que el principal partit de l'oposició liderat per Pedro Sánchez, amb 84 diputats i diputades, va presentar una moció de censura contra el Govern de Rajoy i la va guanyar per golejada. Va trobar que aquest Govern estava format per més dones (11) que homes (6) en el Consell de Ministres (que en castellà va passar dir-se Consejo de Ministras y Ministros).

Un Govern format per gent tècnica i especialista en la seua matèria com el cas de l'astronauta Pedro Duque, Ministre Ciència i Innovació. Un Govern on algú que no era polític com Màxim (que no Maxím) Huerta va dimitir a les poques hores de saber-se que fa 12 anys va estafar a Hisenda. Un Govern dispost a millorar la reforma laboral on els treballadors i treballadores millores les seues condicions. Un Govern que pretén canviar la direcció de la ràdio i televisió pública i fer-la per tothom amb independència i objectivitat. Un Govern que ja ha contactat amb interlocutors del Govern Català per seure a fer una cosa tan normal entre persones com és «parlar». Un Govern capaç d'acollir persones immigrants que altre país rebutja, perquè és qüestió humanitària. Un Govern que planteja una reforma Constitucional respecte a la qüestió territorial.

L'extraterrestre va al·lucinar molt amb el canvi de Govern així tan de sobte i va marxar d'Espanya amb ganes de tornar i veure més canvis a millor per a la bona gent que ací vivim.

Personalment crec que el canvi de Govern és molt positiu. Hi ha poc marge de temps per fer moltes coses ja que queden menys de 2 anys de legislatura, però el Govern de Pedro Sánchez, qui podrà agradar més o menys, qui podrà ser més d'esquerres o menys, ha demostrat en tan sols dues setmanes que hi ha una manera diferent de fer política. Realment ho tenen fàcil, perquè quan ja s'ha tocat fons només es pot pujar cap amunt. Ja ens toca.