11 de julio de 2018
11.07.2018
Conselleria de Cultura

El "Bus per la Llengua" fa parada a Vinaròs amb la campanya "Sempre teua"

La iniciativa està organitzada per la Generalitat per a donar impuls a la promoció de l'ús del valencià

10.07.2018 | 23:31
L´autobús estarà fins divendres al tram Blasco Ibáñez del passeig marítim.

Vinaròs acull fins aquest divendres el Bus per la Llengua, que difon al llarg de tot el territori autonòmic la campanya institucional Sempre Teua, que la Secretaria General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana ha desenvolupat per a donar impuls a la promoció de l'ús del valencià, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vinaròs.

Durant la jornada d'ahir dimarts i avui el bus es troba a la plaça Parroquial, mentre que dijous i divendres estarà situat al tram Blasco Ibáñez del passeig marítim. L'horari de visita és de 9:30 a 16:30 hores i divendres també es podrà visitar de 17 a 20 hores.

Aquest autobús compta amb dos monitors encarregats de realitzar els diferents tallers dissenyats per a dinamitzar les visites, tant de grups concertats com de públic en general.

En aquesta època de l'any, les visites són sobretot de grups de xiquets que participen en l'escola d'estiu, com el que va visitar aquestes instal·lacions virtualment més enllà del bus. Els menuts van gaudir de les diferents activitats per a promocionar el valencià. El bus també pot ser visitat per famílies i grups.

La finalitat dels tallers és motivar i divertir els participants, per això cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic. A l'autobús es promou la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos que busquen la complicitat dels visitants.

Aquest autobús és una plataforma per a fer arribar bones pràctiques del valencià a la població. Hi ha també un web, www.sempreteua.com, on es poden trobar activitats que es promocionen en el bus sobre el foment del valencià, el mapa de localitats que visita i el calendari dels recorreguts mensuals que farà. El web de la campanya també disposa d'altres elements que s'actualitzen a mesura que avança la campanya, com un quadern de bitàcola, amb la crònica dels llocs visitats pel bus, o els resultats de les contractacions que es realitzaran a partir dels tallers i els reportatges fotogràfics que proporcionen els coordinadors de la campanya a cada municipi visitat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!