Des que Pedro Sánchez ha arribat a la Moncloa el focus mediàtic a casa nostra està sobre el nou ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, perquè pose en marxa d'una vegada per totes el corredor mediterrani. Una reivindicació històrica d'una infraestructura necessària per al desenvolupament econòmic, social i cultural dels territoris que conformen l'arc litoral. Amb el nomenament del geògraf Josep Vicent Boira com a coordinador general del programa el projecte recau en les millors mans possibles, però en matèria de finançament sembla que el PSOE no mourà un dit en tot el que queda de legislatura.

Val a dir, que el balanç de gestió del govern de Rajoy en aquesta matèria és nefast: AVEs que no són d'alta velocitat, rodalies en retard, potenciació del corredor central? Ara, des de l'oposició, els populars s'afanyen en reclamar tot allò que des de govern menystenien, com el finançament just i les infraestructures. Benvinguts siguen, en podríem dir, però no enganyen a ningú; està ben clar a qui obeïxen i com subordinen la política valenciana als interessos de Madrid.

Fins i tot els empresaris han posat en marxa la iniciativa #QuieroCorredor per a reclamar més suport al corredor mediterrani, que precisament aquest cap de setmana ha visitat les terres de Castelló. Sens dubte, es tracta d'una via estratègica per al nostre futur immediat que no pot descansar més temps al calaix. Perquè, recordem, que el corredor mediterrani no és un tercer fil cutre i fet a corre-cuita, sinó alta velocitat al llarg del tot el traçat ferroviari.

Sóc assidu de la línia de rodalia C6, que connecta la ciutat de Castelló amb el centre de València i que travessa nombroses localitats del nostre territori. És indignant el funcionament d'aquesta xarxa de trens. Esperem que amb la construcció d'aquesta infraestructura se solucionen els problemes de la gent que agafa transport públic per anar a treballar, que són els grans interessats en la qüestió, i que es dignifique el sector.