Després de la seua estada a Benicarló, el 'Bus de la Llengua' finalitza el seu recorregut pel nord de Castelló amb la visita a Peníscola, en el marc de la campanya institucional de promoció del valencià. La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport persegueix l'objectiu de promoure, a través de jocs i concursos, la diversitat lingüística entre tots els visitants. Es tracta d'una iniciativa promoguda per la campanya de la Generalitat Valenciana: «Sempre Teua. La teua Llengüa», de la que es poden comprar articles promocionals.

Concretament, està ubicat enfront del Pavelló Poliesportiu, a escassos metres de la Platja Nord i de l'Escola d'Estiu, on més de 200 escolars passen els matins d'estiu jugant i refrescant-se. L'autobús va arribar ahir i es quedarà fins hui dijous perquè els usuaris puguen disfrutar amb les activitats didàctiques enfocades a l'aprenentatge en valencià.

La responsable de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Peníscola, Maria Jesús Albiol, va visitar ahir les instal·lacions per tal de comprovar el correcte desenvolupament de les activitats durant la visita d'un grup d'escolars.

El 'Bus de la llengua' té previst recórrer un total de 77 municipis de la Comunitat Valenciana en 2018 i 29 més en 2019. Després de la parada a Peníscola durant apuesta dos dies, el proper destí serà Orpesa, demà divendres, i Benicàssim el dimarts 24 de juliol.

Els tallers que s'ofereixen s'adapten a les edats dels xicotets i són alguns com 'Una de quatre', 'L'alfaruleta', 'A la moda, 'El conte volador' o 'Paraules esteses'.

Una de les activitats a la que van assistir ahir els menuts va ser a la de crear una oració en valencià mitjançant una pluja d'idees en el segon pis del bus.

Per la seua part, el Director General de Política Lingüística y Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzadno va agraïr la disposició dels ajuntaments per a participar i proposar activitats própies que ajuden a impulsar la llengüa valenciana a la Comunitat per a tots els que vulguen gaudir del event.