A les localitats de Traiguera i Xert es va disputar el passat cap de setmana, del 6 al 8 de juliol, la segona edició de l'Autonòmic de Frare-Diputació de Castelló que va comptar amb un total de 75 equips i 131 jugadors i jugadores que van representar a un total de 33 localitats i clubs de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Del total d'equips, 35 van jugar en alguna de les cinc categories amateurs masculines, 12 van participar en les dos categories femenines, mentre que les cinc categories escolars van comptar amb la participació de 28 equips.

En la màxima categoria, disputada al trinquet amb frares de Traiguera, es va proclamar campió l'equip del CPV Racó de la Pilota de la Pobla de Vallbona amb Pasqual i Boni, al derrotar en la gran final al Club Pilotari Castelló A amb Peluco i Pedro El Zurdo, pel resultat de 21-13. Va ser una categoria intensa i disputada on es van jugar grans partides de pilota valenciana i que va tindre emoció fins al final. Els dos equips van accedir a la final desprès d'una intensa fase de grups en la qual es va produir un triple empat a 9 punts entre aquestes dos formacions i la del CPV Alcàntera Càrcer integrada per Àlvaro de Faura, Moro d''Alcàntera i José Daniel.

Primera categoria

La primera categoria també va comptar amb la participació del CPV Benicarló A amb Ivan i José Senar, i del CPV Atzeneta del Maestrat/Club Pilotari Castelló, amb Miguel d'Atzeneta del Maestrat i Pablo de Borriol que únicament va jugar amb l'esquerra per la lesió que arrastra al braç dret, a pesar d'això van plantar cara a tots els conjunts, guanyant una partida e inclús van estar a punt de donar la sorpresa i superar a la formació d'Àlcantera integrada per Àlvaro i Moro, partida en la qual van desaprofitar un avantatge de 13-7, per acabar perdent 15-13.

La jornada de dissabte es va completar amb la disputa de les categories de 2ª, 3ª i Veterans. Pel que fa a la segona categoria, la final va enfrontar al CPV Onda A (Carlos Costa i Diego) front al Vistabella A (Ricardo i Ximo), un duel que es va acabar emportant el conjunt d'Onda pel resultat de 15 per 3. En tercera categoria, l'equip victoriosos va ser el CPV Socarrades Campanar (Xisco i Contre) al superar pel resultat de 15- 6 al Vistabella B (Diego i Gasque), aquesta final es va disputar al trinquet amb frares de Traiguera, desprès d'una intensa fase de grups a Xert.

Veterans

Per últim, en la categoria de Veterans el Borriol A amb José Manuel i Salva va repetir el títol de la passada edició, al superar pel resultat de 15-10 al CPV Onda E amb Pedro Lopez i José Luis. Al finalitzar aquesta final es va realitzar un sentit homenatge a la figura de Delfin Querol, un dels jugadors de frare més reconeguts del Baix Maestrat.

Pel que fa a la competició escolar i femenina es va disputar divendres de forma paral·lela a Traiguera i Xert. La jornada va comptar amb la presència del diputat d'Esports de la Diputació de València, Luis Martínez. En la màxima categoria femenina, Victòria del CPV Rafelbunyol i Paula del CPV Tavernes Blanques es van convertir en les primeres campiones històriques de Frare femení. Aquestes van superar en una trepidant final a Aida del CPV Borbotó i Natalia del CPV Bicorp, pel resultat de 15-7.

Victòria de Carmen de Castelló

A la resta de finals a Traiguera va destacar la victòria de Carmen del Club Pilotari Castelló en la segona categoria femenina, qui va guanyar a Aina del CPV Meliana per 11-4. En infantil, Jordi del CPV Massamagrell va guanyar a Joan del CPV Muro per 11-4.

Per la seua part al Frare del Barri d'Enroig (Xert) es van disputar la resta de categories escolars. Cal destacar la victòria contra tot pronòstic del Club Pilotari Castelló en la categoria Aleví que van superar en la gran final als grans favorits, mentre que en la Categoria Cadet Diego López del CPV Almassora va complir els pronòstics i es va fer amb el títol de campió. A més, en aquestes categories va destacar la presència de dos equips de Traiguera i un de Xert.

La segona edició de l'Autonòmic de Frare es va tancar diumenge a Traiguera amb la disputa de la categoria recreativa en la qual es va imposar el Club Pilotari Castelló D (Xavier i Lluís), al superar en el duel decisiu al Club Pilotari Castelló C (David i Javier) pel resultat de 15-13.

Van presidir les entregues de trofeus l'alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, i l'alcalde de Xert, José Rosendo Segarra, qui van estar acompanyats pel diputat d'Esports de la Diputació de Castelló, Luis Martínez, pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, pel vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Pedro Lopez, i per Noemi Torrijos, presidenta del Club Pilotari Castelló, entitat que ha col·laborat activament.