Les promeses més destacades de la Pilota Valenciana varen rebre els diplomes que els acrediten com els millors exponents del programa de Tecnificació 2018, una iniciativa desenrotllada per la Federació de Pilota Valenciana (FPV) i impulsada per la Fundación Trinidad Alfonso (FTA). L'escenari dela primera edició del lliurament dels diplomes -celebrada este divendres- va ser EDEM Escuela de Empresarios, fundació que té com a principal objectiu formar empresaris, directius i emprenedors, i fomentar el lideratge, l'esperit emprenedor i la cultura de l'esforç.

Este acte de reconeixement a 19 xiques i 57 xics, amb edats compreses entre els 15 i els 23 anys,va comptar, entre altres,amb la presència de la Directora de la FTA, Elena Tejedor, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, el responsable d'Orientació Universitària d'EDEM, Javier Cerverón, i el director General de l'Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya.

Tampoc va voler perdre's la gala el pilotari Puchol II, que va exercir de «padrí» dels diferents components que integren el programa de tecnificació de la Federació de Pilota Valenciana: els joves esportistes,els seus tècnics - Álvaro, Fageca, Pigat II i Moro-, o els representats dels ajuntaments que acullen les diferents escoles de Pilota Valenciana, com ara Pedreguer, Massalfassar, Genovés i Petrer, entre altres. Puchol va mostrar-se entusiasmat amb totes lespromeses del nostre esport autòcton, i va agrair la ajuda que la FTA està concedintals joves pilotaris en el seu camí esportiu. «No deixeu mai d'esforçar-vos per tald'aconseguir els vostres objectius; entre tots els esports, heu escollit la Pilota Valenciana, com jo vaig fer en el seu dia, i estic molt content perquè vosaltres sereu el nostre relleu», va dir.

La col·laboració entre la Federació i la Fundación Trinidad Alfonso, materialitzada a través d'un conveni subscrit a principis de 2018, està oferint bons resultats. Gràcies a l'ajuda de la Fundación, ha nascut la tecnificació femenina. Un total de 19 jugadores de tota la Comunitat Valenciana s'han vist beneficiades amb beques per als desplaçaments que fan durant la temporada i amb material per a jugar a pilota. «Una entitat com la nostra, tan centrada en potenciar l'esport valencià, i bolcada en convertir la Comunitat Valenciana en la Comunitat de l'Esport, ni podia ni havia d'oblidar el nostre esport autòcton. Així ens ho va transmetre el nostre President Juan Roig, i així estem fent-ho. Estem molt contents per contribuir a fer possible el somni de molts joves de la nostra Comunitat. Tant de bo, més prompte que tard, algun dels xics i xiques que enguany han sigut premiats per les seues aptitudspuguen convertir-se en referents de la pilota valenciana. Seria una gran alegria itindríem la sensació de objectiu complit», va comentar la directora de la Fundación Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, qui va agrair els responsables d'EDEM per albergar este acte i va subratllar el simbolisme de l'escenari per a conscienciar els joves esportistes de la importància de cuidar la seua formació acadèmica.

Per al president de la FPV, José Daniel Sanjuán, «el suport de la FTA a la pilota valenciana ha sigut fonamental perquè les xiques pogueren tindre les mateixes oportunitats per a entrenar que els xics. Ara, no només estan equiparades amb els xics pel que fa a les competicions; també les xiques tenen les seues classes per a entrenar i la seua programació de concentracions. La progressió que han mostrat als últims mesos ha sigut espectacular. Esperem continuar molts anys junt a la Fundación. El treball conjunt es fonamental per a que estos xiquets i xiquetes siguen el futur dels nostre esport».