Castelló en Moviment vam dotar el pressupost 2018 amb una partida d´un milió d´euros per a l´ampliació del parc públic municipal d´habitatge. És a dir, perquè l´Ajuntament comprara pisos per ampliar el seu parc de vivenda social que consta actualment d´unes 200 vivendes, ocupades en la seua totalitat. Com és ben conegut, la llista de persones demandants de vivenda municipal no ha deixat de créixer. Més de 100 famílies romanen a l´espera d´una vivenda municipal des de fa anys. Des de l´esclat de la crisi moltes famílies tenen veritables problemes per accedir a un habitatge digne. A aquesta situació cal afegir l´espectacular increment del preu del lloguer. Ens trobem davant d´una veritable bambolla del lloguer provocada una vegada més per l´especulació, els pisos turístics i la mancança de mesures de les Administracions Públiques per posar-li fre.

El concurs públic que ha licitat l´Ajuntament de Castelló per adquirir pisos malauradament ha quedat desert. Només s´ha presentat una entitat bancària i de les 20 vivendes que ha presentat cap era accessible. Caldria fer una reflexió de per què cap gran tenedor de vivendes o cap entitat bancària més s´han presentat al concurs, i perquè l´única entitat que es presenta no s´ha llegit les bases. Però no vull ser malpensada perquè encara tenen una altra oportunitat. Castelló en Moviment no perdem l´esperança d´ampliar el parc públic de vivenda municipal, una de les mesures que considerem més necessària davant d´un dret tan vulnerat pels mercats i els governs com és el dret a l´habitatge.

Ara comença un període en què qualsevol persona, API o entitat pot apropar-se al registre municipal per oferir el seu pis, ja que els diners pressupostats no han de destinar-se a pagar deute en finalitzar l´any sinó que passen afectats al pressupost 2019 i s´han de destinar sí o sí a la compra de vivenda.

Així doncs, convidem a tothom que tinga un pis de valor no superior a 80.000 euros, amb ascensor i en bones condicions d´habitabilitat que no perda l´oportunitat de vendre´l a l´Ajuntament de la ciutat.

Tanmateix, exigim a la regidoria de vivenda que pose tots els recursos al seu abast per fer una recerca proactiva i eficient de vivendes d´aquestes característiques amb l´objectiu d´esgotar el milió d´euros i ampliar el parc públic de vivenda, tant a Castelló com al Grau, com més aviat millor.