Si la majoria de la programació del Reclam es caracteritza per tindre un toc de crítica social, avui en el Paranimf de la Universitat Jaume I, hem assistit a un espectacle amb un to clarament festiu per iniciar el llarg programa de representacions de la Mostra d'arts escèniques que es clausurarà el proper 2 de desembre al Teatre Municipal de Benicàssim.

L'espectacle escollit per al tret de sortida ha estat Emportats, de la companyia alacantina, La Trócola Circ que va estar guardonat en la recent celebrada edició del Premis de les Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura. El Paranimf ha registrat una gran entrada on hem pogut vore públic de totes les edats. En la posada en escena destaca un conjunt de portes que a més de configurar una escenografia amb estètica efectista, serveixen també, com diferents instruments musicals, com aparells acrobàtics i complements per a malabars.

El resultat és un conjunt números de circ acompanyats amb música i cançons en directe que han començat en el pati de butaques i han finalitzant al vestíbul i portes del Paranimf. L'humor, la música i les acrobàcies, tot barrejat a bon ritme, estan presents en tota l'hora que dura la funció, les portes s'obrin i tanquen de totes les maneres possibles, de porta en porta, van conformant un divertit laberint imaginari per on transiten els protagonistes amb la participació i animació del públic. Un viatge entre el visible i l'invisible dels moments màgics que sovint recrea els circ en els seus números.

En definitiva un bon espectacle com a pòrtic del Reclam que no ha fet més que començar, per davant ens queden un seguit de propostes tant a la ciutat de Castelló de la Plana com a la resta de les seus que enguany són Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Orpesa, La Vall d'Úixó, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs.