La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Torreblanca torna a donar-li un impuls a la comercialització a petita escala de l’agricultura de proximitat i este cap de setmana ha organitzat la que ja és la tercera edició de la Fira de la Taronja i la Carxofa, que omplirà la plaça Major de la localitat de la Plana Alta de productes de llauradors locals, principalment taronges i carxofes, així com d’activitats per a la infància, xerrades informatives, exhibicions de cuina i degustacions.

El regidor d’Agricultura, Carles Garcia, apunta que en esta edició s’ha volgut donar a l’acte un caire «més de fira», apostant per la sortida comercial dels productes dels llauradors locals.

En este sentit, Garcia apunta que els llauradors es troben molt satisfets amb iniciatives com estes i, de fet, aposten cada cop més cap a l’agricultura ecològica i de proximitat donada la qualitat del producte i la major rendibilitat. «Els petits llauradors s’estàn donant compte que els rente més cuidar el producte i oferir-lo en mercats de proximitat perque els rente més, que fer produccions extensives demenys qualitat per a un mercat més ampli on es l’intermediari qui marque el preu, sempre més baix que el de proximitat».

Així mateix, i en el cas de Torreblanca, Garcia apunta que «ací val a dir que tenim turistes quasi tot l’any i ells aprecien molt este tipus de producte i estan dispostos a pagar un poc més si reben la qualitat que tenen el productes nostres».

Al respecte, el regidor de Torreblanca apunta que «la carxofa poques voltes arriba a un euro per kilo i en estos mercats els poden vendre a dos o tres euros perquè s’aprecia el treball i la qualitat, i hi ha un client disposat a pagar per això».

Per a complementar l’oferta de la Fira, des del consistori també s’han organitzat diverses activitats. Entre elles, degustacions de suc de taronja, que s’oferiran als visitants de manera gratuïta, així com tasts de carxofa torrada. A més a més, l’Associació d’Agricultors de Torreblanca tindrà un estand per a donar a conèixer, entre d’altres, els projectes d’agricultura ecològica en l’entorn del Parc Natural del Part que duen a terme, així com els projectes de recuperació de llavors que porten endavant junt a la conselleria d’Agricultura i a Fundació Global Nature, dintre del Porgrama Libera.

En la Fira participaràn, a més, una diversitat d’entitats locals; per exemple, l’Associació d’Ames de Casa de Torreblanca explicarà l’elaboració de receptes amb la taronja o la carxofa com a protagonistes i la Regidoria de Turisme entregarà els premis de la Ruta de la Tapa 2018 en la seua edició de tardor.

En este sentit, tres restaurants de la localitat ofereixen este cap de setmana en les seues cartes menús amb estos productes com a protagonistes, arrodonint així un cap de setmana que tracta, en paraules del regidor d’Agricultura i també de Turisme de Torreblanca, Carles Garcia, de dignificar i donar a conèixer la feina i els productes dels llauradors locals