Passat dilluns aprovàrem els pressupostos municipals, l’eina més important per al desenvolupament del municipi, junt amb el Pla General, donat que garanteix desenvolupar les polítiques progressistes del pacte del Grau. Unes polítiques que van suposar un canvi substancial en els comptes municipals, uns comptes que vam heretar de la dreta amb el 80% del pressupost endeutat, sense projectes de ciutat redactats i sense Pla General des de 2010.

I ha estat aquest govern el que ha rebaixat el deute en un 75%, ha rebaixat la pressió fiscal a la ciutadania rebaixant l’IBI i les taxes cadastrals, hem cobrat el deute de 8,8 milions d’euros que tenia la Generalitat amb la nostra ciutat i hem invertit en serveis i infraestructures per valor de 90 milions d’euros.

Aprovàrem els quarts pressupostos d’esta legislatura, quatre anys de Govern del Grau que ha transformat la nostra ciutat. I no ho dic jo, poden comprovar-ho tots i totes vostés: la construcció del Pont que unirà l’avinguda Alcora amb el Raval Universitari, la nova avinguda Enrique Gimeno, la recuperació del Mas Blau per a la ciutadania, les obres antiinundacions de Marjaleria per valor de 4 milions d’euros, la recuperació del Castell Vell o la Vila Romana, les reformes de les escoles, les inversions en el transport públic que han aconseguit batre rècords d’usuaris (7,2 milions), la baixada de l’atur en un 16,8% en 2018 que ens situa per primera vegada en una dècada per davall del 15%, i un llarg etcètera. Així doncs, comprendran que aquest Govern comprenem els pressupostos com una eina que millora la qualitat de vida de les persones en una ciutat cada cop més solidària, cohesionada, sostenible i igualitària; una ciutat de drets i oportunitats allunyada de les obres faraòniques que la dreta prometia i que només servien per a soterrar milions i milions d’euros i que quedaven en projectes ficticis, en fum.

Però malgrat la importància dels Pressupostos per a Castelló, l’oposició de la dreta va utilitzar el debat parlamentari per a tot menys per a millorar la vida dels nostres veïns i veïnes, que és per al que els van votar. Van competir entre ells (entre PP i Ciudadanos) per a veure qui la deia més grossa i amb major grau d’agressivitat fins al ridícul, deixant-se a si mateixos sense credibilitat ni dignitat.

Darrere de cada euro invertit pel Govern municipal hi ha persones, oportunitats, progrés, però l’únic que va fer la dreta en el debat va ser insultar i desqualificar a l’adversari.. Absolutament frustrant a l’hora que improductiu.

Ciudadanos, de la mà del seu coportaveu, afirmava que el seu grup no havia tingut marge de maniobra per a fer esmenes, tal volta per això no van fer res i copiaren les esmenes que proposaren l'any passat. Unes esmenes que atempten a la intel·ligència i al sentit comú, titllant de «entidades independistas y cercanas al "procés"» a associacions com la dels Dansants del Corpus o al Chamuyo. És quan menys ridícul, lamentable i d’una ignorància supina. Escoltar a Vidal apel·lar al sentit comú, al talant i l'ètica professional és surrealista quan li hem demanat per activa i per passiva que obri el sobre que va depositar davant de Notari amb un nom que, segons ell, anava a ser la persona que obtindria la plaça de Direcció de la Banda i que s’amaga entre mentides i calumnies per a no demanar perdó a la Institució i a la ciutadania.

Ja l’espectacle vergonyós de la dreta del PP els ho conte en altre article, perquè la falta de lideratge de la portaveu i futura alcaldable del partit més corrupte d’Europa requereix un article només per a ells.