Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna

Compromís respon

Hem vingut a rescatar persones. A rescatar, a escoltar, a dialogar i a atendre les necessitats del nostres veïns i de les nostres veïnes. L'entrada de Compromís al govern de les institucions ha redefinit la manera de comunicar-nos amb la ciutadania i ha suposat la posada en marxa de mesures encaminades a aconseguir que totes les persones tinguen unes condicions de vida dignes i un serveis públics a l'alçada d'un país referent per les polítiques de benestar.

Destaquem l'exercici de transparència que va fer el conseller Marzà dimarts a Almassora, un exemple d'aquesta manera de governar però també de la nova manera de parlar amb ciutadania. El màxim responsable d'Educació es va acostar a l'ajuntament per explicar-los als pares i a les mares del col·legi Regina Violant en quin punt es troben els tràmits de licitació per a construir l'escola.

No és un assumpte fàcil de tractar i tampoc ho són de resoldre totes les deficiències en matèria educativa que més d'una dècada d'abandonament ha generat a Almassora. Però el conseller va seure davant les famílies i els equips directius i va respondre a totes les preguntes que li van plantejar.

Perquè tant a la Generalitat com als ajuntaments, les persones estan al centre de totes les nostres polítiques. Ho evidencien anuncis com el de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha confirmat que la Generalitat treballa en l'establiment d'un índex de preus de referència en el lloguer d'habitatges en zones en què s'observen pujades d'un 20% en l'últim any. D'aquesta manera, les persones propietàries que s'acullen a aquesta mesura podran tindre una deducció del 5% en l'IRPF fins a 3.000 €.

Les persones joves que busquen pis trobaran un mercat menys salvatge i, juntes i junts, solucionarem el problema habitacional que patim de manera generalitzada al País Valencià. Aquest és un dels vessants socials de l'habitatge i demostra com de necessària és la intervenció de les administracions per evitar que certs grups, com la gent jove o les persones majors amb pensions ínfimes es queden sense casa.

Dit així, pareix evident. Però si el PP, amb la política incendiària que els caracteritza, es dedica a manipular, ja no ho és tant. A Almassora, s'han dedicat a confondre i a sembrar la por entre els nostres veïns i les nostres veïnes davant l'anunci de construir HPO. Totes eixes persones que es quedaran sense poder accedir a una casa, que no es podran independitzar o que es veuran forçades a viure en condicions insalubres, els donen les gràcies.

No, tots els partits no som iguals. Mentre els uns destrueixen, els altres construïm. Mentre els uns es mouen Paquí Pallá, els altres, com el diputat Joan Baldoví, es deixen la veu al Congrés per defensar el tracte just als valencians i les valencianes. Mentre alguns pacten amb els partits que volen retallar la protecció a les dones víctimes de maltractaments, els altres, com la regidora d'Almassora Susanna Nicolau, introduïm polítiques d'igualtat als centres educatius i instal·len punts violeta a les festes locals. Perquè hem vingut a rescatar persones i amb eixe objectiu treballem i treballarem.

Compartir el artículo

stats