Segons dades de l'INE, l'any passat va haver-hi al País Valencià 65.900 persones en l'atur menys que l'any anterior. Les polítiques del Botànic ens han situat en el tercer lloc del rànquing estatal en la reducció de l'atur, només per darrere d'Andalusia i Madrid, amb xifres per davall de la mitjana espanyola. A més, la baixada s'ha produït en quasi tots els sectors econòmics i en tots els trams d'edat, una prova més del fet que, encara que queda molt a fer, anem per bon camí.

A Almassora, gràcies a la reactivació de la indústria i als programes que duem a terme des de l'Ajuntament, ja fa dos anys que hem deixat arrere la xifra de 2.000 persones aturades que vam assolir arran de la crisi durant 9 anys. L'any passat vam aconseguir la millor xifra des de 2008 i la tendència de creació d'ocupació és creixent.

I com hem aconseguit revertir la situació econòmica que patíem? Tenim una vareta màgica? No. Tenim una administració eficaç. La creació de llocs de treball ha sigut possible amb els diferents programes d'ocupació que hem impulsat o als quals ens hem adherit però també dinamitzant la vida social del poble i assegurant millors condicions de vida a la ciutadania.

Fa quatre anys que treballem per reviscolar el sector hostaler amb esdeveniments com la Fira del Pinxo i les jornades gastronòmiques, les quals se sumen a una exitosa Ruta de la Tapa que omple els carrers i les terrasses. El nou repte de la delegació de Comerç que dirigeix el meu company Roger Beltran és portar a les famílies més joves al Mercat Central i per a aconseguir-ho utilitza una fòrmula que ja funciona a tot Europa: unir el comerç tradicional a la gastronomia. Impulsem cursets de cuina per a totes les edats, gràcies als quals donem a conéixer la singularitat i la qualitat dels productes de al terra.

Eixa qualitat és també part de la imatge de marca d'Almassora en matèria turística, un àmbit en què hem aconseguit la declaració de la Matxà i la Setmana Santa com a festes d'interés turístic provincial. Ambdues cites portaran més visitants al nostre municipi i representaran, per tant, noves oportunitats per a les empreses i les entitats locals.

Com més activitats i més propostes socioculturals hi ha als nostres municipis, més llocs de treball es generen, menys ajudes socials són necessàries i més independents són els ciutadans i les ciutadanes I en eixa àrea social (aquella que em pertoca com a regidora) el fet que les administracions disposem de més recursos derivats de l'activitat econòmica, en permet dur a terme programes d'inserció laboral com el que fem ara amb Tots Units.

Fa quatre anys, a les eleccions de 2015, un dels objectius del programa de Compromís per Almassora era fer que la gent recuperara la il·lusió de viure a Almassora, una ciutat viva al cor de la Plana. Hui podem dir que ho hem aconseguit i que la "vida" que es respira als carrers del nostre poble es tradueix en més oportunitats.