16 de mayo de 2019
16.05.2019
Opinió

Refugees Welcome i el postureo progre

16.05.2019 | 08:17

Les terribles imatges que ens van arribar al setembre de 2015 sobre immigrants ofegats al llarg del Mediterrani, així com la situació dels refugiats sirians a l'estació de Budapest van fer saltar l'espoleta de la sensibilitat social a tota Europa i a tota Espanya –i com no també a Castelló–. Les mostres de solidaritat no es van fer esperar.

Malgrat el relat delirant de l'esquerra populista, fruït d'eixa insistent idea de que la culpa de tot el que passa al món és d'Occident i en eixa persistència en crear culpables col·lectius tan pròpia del "buenismo" militant; tots els ciutadans de bé vam estar d'acord en l'obligació moral de la societat europea en el seu conjunt, d'acollir, emparar i ajudar als refugiats que així ho necessitaven i encara hui en dia ho necessiten.
Érem partidaris ja aleshores de que Castelló –a l'igual que altres ciutats espanyoles– poguera ser una "ciutat refugi"; érem partidaris de que l'ajuntament col·labore amb altres institucions autonòmiques, nacionals i europees en la búsqueda d'espais adequats per acollir famílies de refugiats i érem partidaris de que l'ajuntament es coordinara amb les entitats que com Creu Roja o l'Església, a través de Càritas, o les diverses ONG's, treballen amb refugiats i que podrien servir d'enllaç amb famílies d'acollida.

Enteníem que no era moment només de "postureo" o de política de gestos. S'havia de fer un esforç de coordinació i col·laboració perquè es tractava i es tracta d'una qüestió d'àmbit comunitari que afecta a tota la Unió Europea.

Per generositat, per solidaritat, per humanitat, però també perquè creiem com a europeus que tenim un deure ètic d'acollir a tots aquells que escapen del fanatisme i de la guerra.

Ara resulta que el govern de 'progrés' de Pedro Sánchez ha hagut de recórrer a l'Església catòlica per canalitzar l'acollida d'immigrants, entre altres raons perquè alguns ajuntaments 'del canvi' com el de Madrid i la seua cínica pancarta 'Refugees Welcome' no han complit amb els seus compromisos d'acollida.

La secretària d'Estat de Migracions, Consuelo Rumí, ha demanat a la organització Escoles Catòliques la cessió d'immobles per acollir a centenars d'immigrants i refugiats als que l'Estat no pot o no sap prestar ajuda.

Els 'progres de saló', que amb una mà reben entusiasmats als immigrants rescatats a la mar i amb l'altra apliquen 'devolucions en calent', deurien ser més respectuosos amb l'Església, que és una xarxa de solidaritat humana insubstituïble. L'Església a la que estos 'progres' demanen ajuda, és la mateixa a la que alguns oportunistes de la política, que de professió tenen l'odi i la crispació social, volen cobrar l'IBI als edificis sense culte.

Quins són eixos edificis? Els que acullen als immigrants?

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!