Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

OPINIÓN | Visions

«Territorio templario»

«Territorio templario» levante-emv

Diuen que de ben nascuts és ser agraïts i després d'haver rebut anit al Paranimf de la Universitat el premi Onda Cero a les virtuts turístiques i culturals del projecte 'Territorio Templario' de la Diputació de Castelló, crec que efectivament, he de ser agraït.

En primer lloc a Onda Cero i als membres del jurat per haver triat este projecte de la Diputació com a mereixedor del premi. És tot un honor el vore recompensat públicament el treball ben fet.

En segon lloc vull mostrar el meu agraïment al president de la Diputació, Javier Moliner, per haver-me donat l'oportunitat de convertir la Cultura en un Eix Estratègic de l'acció de govern durant estos quatre anys al front de l'àrea de Cultura de la Diputació de Castelló. Per haver-me permès posicionar el patrimoni, l'art i la cultura, no sols en la seua vessant de dinamització social, sinó també en la seua vessant turística i econòmica, oferint noves oportunitats per a la província de Castelló.

Vull estar agraït també al meu equip de l'àrea de Cultura: a Nuria Felip, a Maribel Garcia, a Maria Vilar, a Cristina Sánchez, a Artur Oliver, pel seu compromís amb este projecte i pel seu treball diari al servei dels ciutadans de la província de Castelló.

Com no a les corporacions municipals de tots els pobles implicats, per les seues facilitats a dur endavant el projecte i per la seua implicació en que este poguera eixir endavant.

Perquè 'Territorio Templario' va nàixer amb la vocació de posar en valor el legat històric i patrimonial de l'Ordre del Temple a Castelló, senyalitzant i donant a conèixer este legat a Peñíscola, Culla, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Polpis, Salzadella, Les Coves, Albocàsser, Atzeneta, Ares, Benassal, Vistabella i Borriana.

Però després va continuar amb la creació del sender 'Mirador Templario', que connecta pel Paratge Natural de la Serra d'Irta els castells de Peñíscola, Polpis i Xivert. Naturalesa, Cultura, Paisatge i activitat física tot en ú.

Va esdevindre també una activitat educativa mostrant als alumnes de les escoles de Culla, Alcalà-Alcossebre i Santa Magdalena de Polpis, la vida dels cavallers templers mitjançant activitats lúdiques educatives a través d'imatges audiovisuals en Croma.

I per últim, l'any passat va culminar a l'aconseguir que el principal canal temàtic de contingut històric, Canal Historia -que està present en 160 països del món i que te un abast de 330 milions d'abonats-, emetera 6 capítols de la sèrie 'Territorio Templario' que dona a conèixer el legat històric del Temple a la nostra província i la posiciona com a destí turístic i cultura.

Agraït a tots per tant i per tot. Perquè l'objectiu del treball no era altre que a l'igual que nosaltres ens sentim orgullosos de ser de Castelló, volem dir-li al món que volem que ells també se senten orgullosos d'haver-nos conegut.

Compartir el artículo

stats