Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Festa medieval

Bejís torna a l'Edat Mitjana

Arabogue Teatro representa els moments més rellevants de la història d'esta població de Castelló

Les recreacions històriques van aconseguir un gran èxit de públic. a. villanueva

La localitat castellonenca de Bejís va celebrar recentment la seua festa medieval per tal de commemorar la seua Carta de Poblament, datada el 18 d'agost de 1276. Enguany va començar el dia 16 d'agost amb una sorpresa per a visitants i veïns. Escrita i dirigida per Ana Villanueva, es va realitzar «La Visita», representació teatral amb la col·laboració del grup Arabogue teatro de Bejís. Els figurants van recórrer tot el poble contant la seua història des dels llocs més emblemàtics d'este, amb escenes de la història de Bejís interpretades pel grup i voluntaris. Nombroses persones van seguir l'activitat, que es va realitzar amb gran èxit i rebent moltes felicitacions.

El dia 17 va continuar la festa amb mercat, tallers artesanals, teatre de titelles i música. A la vesprada es realitzà una altra recreació: l'arribada del xiquet Fadrique de Luna a Bejís on va viure 14 mesos alié al fet que en el Compromís de Casp es dilucidava el seu futur. Fadrique va ser un dels aspirants a la corona d'Aragó a la mort del seu avi Martí l'Humà i el seu pare fou Martí el Jove, rei de Sicília. Aquesta activitat també va ser seguida per nombrosos veïns i visitants. A la nit va tindre lloc la tradicional desfilada de commemoració de la Carta de Poblament de 1276. El diumenge van continuar els tallers, teatre amb cercavila i música i el mercat.

Bejís multiplica la seua població estos dies d'estiu perquè centenars de valencians han triat este poble per fixar la seua segona residència i per disfrutar-hi de les seues vacances. El seus paratges i la seua aigua són els seus millors reclams turístics.

Compartir el artículo

stats