23 de mayo de 2012
23.05.2012

El gran dia de la cirera

Serra espera diumenge la participació de 5.000 persones
en la jornada de promoció de la fruita més afamada de la localitat

23.05.2012 | 04:02
La participació popular és una de les característiques de la festa de Serra.

Serra celebra el proper diumenge el Dia de la Cirera. La població del Camp de Túria repartirà pels carrers 1.500 quilos d'aquesta fruita com és tradició des de fa 42 anys. Aquesta festa va nàixer per iniciativa del Centre d'Iniciatives Turístiques per a promocionar la cirera de Serra, que tenia molta fama i era molt demandada i persisteix fins hui.
L'ajuntament espera la visita de 5.000 persones. El regidor de Festes de Serra, Iván Sanandrés, afirma que"esperem, com en altres anys, molta gent, ja que no solament acudeixen els veïns de Serra, també vénen de Nàquera, Moncada i altres localitats pròximes. Fins i tot de València, ja que cal tenir en compte que molta gent de la capital passa l'estiu ací i coneix la ferta. De moment ja podem dir que hi ha més parades de comerciants del poble que l'any passat, això és un bon senyal de la salut d'aquesta festa", diu el regidor.
El Dia de la Cirera és una celebració que té una gran repercussió en l'economia de Serra. "Es beneficien els restaurants, els bars, les carnisseries, els forns, etc. per a animar les vendes... La inversió que realitza l'ajuntament es multiplica", assenyala l'edil.
Paradoxalment, el cultiu de la cirera ha anat disminuint amb el pas dels anys. "Cada vegada hi ha menys cirerers perquè aquesta activitat ja no és rendible. El pitjor és la comercialització perquè no hi ha una cooperativa en el poble", comenta Sanandrés.
El Dia dela Cirera està dins de la Fira de la Calderona, un esdeveniment durant el cap de setmana acollirà actes com la Trobada de dolçainers i tabaleters, cercaviles i un concert de música tradicional valenciana.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.