?

Carles Dénia (arranjaments i àlbum de folk), Feliu Ventura (lletra i àlbum de cançó) i Senior i el Cor Brutal (disseny de carpeta i cançó) van ser el grans triomfadors dels VII Premis Ovidi en obtindre dos guardons cadascun. Els premis, organitzats pel Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià (COM), es van lliurar en el transcurs d'una gala celebrada la seu de la Societat Coral El Micalet en un ambient molt festiu i vibrant i amb una nombrosa afluència de públic.

Els dos grups alcoians guanyadors de les categories pop i rock, VerdCel i Arthur Caravan, confirmen el bon estat de la música en la ciutat d'Ovid Monllori, als qual cal afegir Hugo Mas (millor vídeoclip). Aspencat, després d'haver tingut nominacions en edicions anteriors, s'endú enguany el premi d'electrònica i hip-hop. Skapats ha rebut el premi a la millor maqueta i participarà en la Gira d'Escola Valenciana

El moment àlgid de la vetlada es va produir al final de l'acte amb el lliurament del Premi a la trajectòria artístic al grup Al Tall, veritable emblema de la música en valencià des de fa més de tres dècades. Després d'escoltar els missatges de felicitació enviats per diversos col·laboradors il·lustres de la banda, uns emocionats Vicent Torrent i Manuel Miralles (els dos creadors d'Al Tall encara actius al grup) pujaven a l'escenari per agrair el reconeixement dels seus col·legues, flanquejats per alguns dels molts músics que hi han passat, entre els quals també un altre dels fundadors, Miquel Gil. També s'hi va fer entrega de dos altres premis honorífics. Pel suport a la música en valencià es va distingir el diari digital Vilaweb i el premi fou recollit per Bel Zaballa, responsable a Vilaweb de l'àrea de música, i el director del mitjà, Vicent Partal. D'altra banda, el cantant d'Alzira Joan Amèric rebé el premi Barnasants de mans del director del festival, Pere Camps. Un festival centrat en la cançó d'autor i que s'ha caracteritzat per una atenció esmerada a les propostes dels artistes valencians. El fet d'incloure aquest moment a l'acte dels VII Premis Ovidi ha estat una manera de reconéixer el treball de suport d'aquest festival.

A diferència d'anys anteriors, aquesta vegada no hi va haver un presentador encarregat de conduir i animar la gala, tot i que es va poder fruir de l'humor de Xavi Castillo a través del vídeo enregistrat expressament per als Premis Ovidi. Les introduccions es realitzaven a través d'un audiovisual i els premis eren lliurats pels diferents membres del jurat, integrat per professionals del periodisme i del disseny i, en algun cas, per personalitats relacionades amb la Federació Escola Valenciana o l'Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha col·laborat amb un ajut en aquesta edició.

El discurs del president del COM i les declaracions dels diversos artistes i membres del jurat, van coincidir a subratllar la quantitat i qualitat de la collita d'enguany.