L'associació Felcan de Rocafort ha acosneguit oficialment el Record Guinness de la classe d'obediència canina amb més gossos del món. L'entitat protectora assenyala que per a obtindre este reconeixement és necessari que a més d'organitzar l'acte i superar el nombre marcat per l'anterior "calia arribar a altra sèrie de proves com que la classe durara més de 30 minuts, que no abandonaren més de 5% dels participants o que tots els gossos participants aprengueren almenys dos ordres noves de totes les propostes".

Felcan ha complit amb tots els requisits marcats per l'organització del Guinness i cinc mesos després ha confirmat que ja està en el llibre de les famoses marques mundials. En breu, Felcan rebrà el diploma que així ho acredita i ja figura en la web de records mundials com una de les associacions que ha aconseguit l'objectiu.

Per a certificar la consecució de l record, Felcan ha hagut d'enviar un dossier informatiu de l'acte celebrat el passat 22 d'abril amb fotos, videos, declaracions dels participants i sobretot de testimonis de rellevància com el de l'alcaldessa de Rocafort, Amparo Sampedro, i la veterinària Elma Vega.

Participació de 390 gossos

Felcan va realitzar la macrossesió d'etologia amb més gossos del món en el parc Mossen Sorribes de Rocafort. Va reunir 390 cans amb els seus propietaris. El número de participants podia ser major, però un retard considerable en l'horari va obligar a donar inici a la classe d'obediència canina quan encara quedaven uns 30 participants per entrar.