La II edició del Festival Internacional Dona i Cinema es desenvoluparà sota el lema "Transfrontereres" i durà les seues projeccions al Museu de Belles Arts Sant Pius V de València i a la seu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). El certamen s'emmarca dins del VII Octubre Dones, que organitza cada any l'associació valenciana de dones creadores Dones en Art i que se celebrarà a València del 16 al 26 d'octubre. A la presentació del festival van assistir la directora general de l'IVAC, Núria Cidoncha; la directora del Museu Sant Pius V, Paz Olmos; el director de la SGAE a la Comunitat Valenciana, Antonio Martínez Bodí; la presidenta de l'Associació Dones en Art i coordinadora del festival Octubre Dones-Escena, Antonia Bueno; Ana Millás, coordinadora del festival Octubre Dones-Escena, i Giovanna Ribes i Jacqui Fifer, codirectores del II Festival Internacional Dona i Cinema.

El cicle auna l'esforç i el treball de les dones per fer-se un espai notable en la creació i realització audiovisual i, amb això, "destruir les fronteres geogràfiques i psicològiques", recalquen els responsables de la iniciativa. Una de les novetats d'aquesta edició i que reforça el seu lema és el statuette, com va denominar la codirectora del festival, Giovanna Ribes, al premi del certamen. Es tracta d'una figura dissenyada per l'Associació de Dones Africanes de Paterna i es compon de dos canells, una d'ètnia blanca i l'altra negra, que representen la força, el coratge i la valentia de les dones que lluiten per trencar les fronteres mitjançant la unió, afirma Ribes.

La trobada conta amb una secció oficial en la qual concursen 46 obres audiovisuals, seleccionades d'entre més de 100 treballs presentats, totes elles realitzades per dones procedents d'11 països de tot el món. A més, el segon cicle "Dones després de la càmera" retrà homenatge de nou a tres artistes espanyoles -Amparo Rivelles, Rosario Pi i Isabel de Ocampo- que van marcar una fita en la història del cinema espanyol.

També s'ha programat el taller "Vols doblar una pel·lícula" de Francesc Fenollosa, que repeteix en aquesta edició després del seu èxit en 2011, i la màster class d'Isabel de Ocampo "El procés d'investigació i l'origen d'una pel·lícula" tancarà els quatre dies de projeccions i activitats que integren el festival.

En aquesta ocasió, el festival contarà amb la presència del col·lectiu argentí Dones en Focus i de la seua directora, Cynthia Judkowski, que presentarà els seus curtmetratges.

Així mateix, Paqui Méndez estarà al capdavant de la mostra "Curts per la igualtat", un projecte que anima a les directores de cinema perquè creuen obres que tracten temàtiques socials relacionades amb la discriminació de la dona i la seua lluita per la igualtat.