Causa i efecte és el nou disc d'Enderrocks, el tercer treball del grup valencià, que reuneix el millor dels dos anteriors àlbums i confirma la seua maduresa compositiva .

L'àlbum conté tretze temes plens de força que es defineixen com una mescla de rock i del metall de sempre amb tints melòdics, però amb un distintiu propi que caracteritza a la banda de la Ribera.

Causa i efecte és el fruit del treball compositiu dels últims anys, període en el qual la formació musical valenciana ha alternat alguns concerts amb la creació de nous temes.

El disc descarrega un so potent i madur, alhora que resumeix en les seues lletres molts dels problemes existents a la societat actual, sense oblidar les clàssiques cançons de temàtica amorosa.

Es tracta d'una gran producció amb un disseny senzill, que destaca per la seua elegància. Enregistrat als estudis Electric Ladyland de Bonrepòs i Mirambell (l'Horta Nord), estem davant una joia dins del seu estil. En el disc hi ha totes les característiques del heavy rock melòdic: riffs contundents, encertades melodies vocals i a dues guitarres, canvis de ritme, solos, velocitat, i fins i tot una preciosa balada a piano.

Enderrocks compta amb col·laboracions de luxe en Causa i efecte, com ara els cantants Josep Nadal (La Gossa Sorda), Javi Ivànyez (Mugroman) i el vocalista baríton Javier Landete.

D'esta manera, el heavy rock en valencià torna amb més ganes que mai i ja es pogué escoltar la seua força en directe a la presentació del disc el passat 3 de setembre a Sueca, on Enderrocks va compartir escenari amb Vertigen i Assekes.