21 de septiembre de 2013
21.09.2013

«Saó» dedica el seu monogràfic mensual a la figura de Nicolau Primitiu

21.09.2013 | 01:06

El darrer número de la revista Saó dedica el seu monogràfic mensual a la figura de Nicolau Primitiu, monumental però desdibuixada pel pas dels anys. Per eset motiu, la publicació degana en valencià ha volgut fer un apropament a la seua personalitat i conéixer millor la seua aportació a la societat valenciana, amb la idea clara de reivindicar el llegat d'una persona compromesa amb la seua terra i la seua gent.
El quadern compta amb quatre articles que dibuixen un personatge i una obra de pes en la història valenciana del segle XX. El primer, de Josep Daniel Climent, analitza el pensament valencianista de Primitiu, un ideari que coincidia bàsicament amb la Declaració Valencianista de 1918. En una línia semblant, Emili Casanova repassa la seua aportació a la cultura valenciana, i en destaca la redacció dels seus Dietaris. Seguidament, Albert Ribera s'ocupa d'estudiar les múltiples activitats de Nicolau Primitiu en el camp de l'arqueologia en el moments inicials d'aquesta disciplina. Per altra part, Francesc Pérez i Moragón ressegueix la immensa feina que Nicolau Primitiu va dur a terme des de l'editorial Sicània en ple franquisme.
El monogràfic es completa amb una entrevista a la seua néta, Carme Gómez-Senent Martínez.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.