Lo Rat Penat ha convocat el XIX Concurs d'Interpretació al Piano Mestre Josep Serrano que es celebrarà el pròxim dissabte16 de novembre, a partir de les 10 hores, a la Sala Constantí Llombart de Lo Rat Penat. El certamen musical està dirigit als joves pianistes que cursen o hagen cursat els seus estudis pianístics en conservatoris o escoles musicals de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'ajudar a la promoció de les noves promeses en la interpretació al piano.

L'inscripció es pot realitzar fins el proper 14 de novembre a la seu de l'entitat centenària.

Els participants hauran de superar diverses proves en les diferents categories que ha establit l'organització: Categoria A, fins els 15 anys; Categoria B, dels 16 als 20; i la Categoria C, a partir dels 21 fins els 25. Els premis son de 500, 1.000 i 1.500 euros més diploma, respectivament.

Els guanyadors participaran en un concert extraordinari que es celebrarà al Palau de la Música de Valéncia i rebran el seu guardó en la cerimònia dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia eal Teatre Principal de València.

Lo Rat Penat, fundada en 1878 és propietària per donació familiar del piano del mestre de Sueca, per lo que es va decidir convocar este concurs amb el nom de Mestre Josep Serrano.

El concurs conta en el patrocini del Palau de la Música, l'Ajuntament de València, la Diputació de València i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports.