Lo Rat Penat va anunciar ahir que el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Félix Crespo, serà el mantenidor celebrarà dels CXXX Jocs Florals. L'acte tindrà lloc el proper el pròxim 5 de desembre al Teatre Principal a partir de les 22 hores.

Crespo pronunciarà un discurs basat en la Fe, la Pàtria i l'Amor, trilogia bàsica del certamen que organitza l'associació centenària.

El regidor és Doctor en Dret per l'Universitat de Valéncia i ha desenvolupat diverses activitats docents i al llarc de la seua activitat acadèmica ha sigut vicedecà d'Ordenació Acadèmica de la Facultat de Dret (1989-1991) i director del Departament de Dret Constitucional. També va ser president del Comité Valencià de Disciplina Deportiva (1995-2002) i vicepresident de la Comissió d'Arbitratge del Comité Olímpic Espanyol des de 1997.

El càrrec de mantenidor està reservat a personalitats de la societat que destaquen en els seus respectius camps de treball. En els últims anys han sigut mantenidors, entre altres, el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón; l'arquebisbe de Saragossa, monsenyor Manuel Ureña; el vicealcalde de l'Ajuntament de Valéncia,Alfonso Grau; Vicent Farnós de los Santos, Director de Castelló Cultural; Vicente Garrido Mayol, president del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana; escrpitors com ara César Vidal, Antonio Gala, Andrés Amorós o Fernando Millán o els periodistes Paloma Gómez i Luis María Ansón.