La pel·lícula La isla mínima, els actors Ramón Barea i Macarena Gómez, la cantant Sole Giménez, la Mostra de Mim de Sueca (MIM) i la revista Mongolia són alguns dels guardonats en els XXIV Premis Turia, que la veterana cartellera lliurarà demà en un acte que es celebrarà a Burjassot.

L'auditori de la Casa de Cultura serà el lloc de la gala de lliurament dels Premis Túria. La veterana publicació, que en 2015 fa 51 anys, celebra la 24 edició d'aquests guardons.Les Sitges de Burjassot rebrà el premi a la conservació del patrimoni històric.

El cinema copa, com sempre, la major part de falcons. El premi a la millor pel·lícula espanyola és per a La isla mínima; el premi especial Turia, El niño, de Daniel Monzón, i Felices 140, de Gracia Querejeta.

Ramón Barea es portarà el falcó al millor actor espanyol per Negociador, de Borja Cobeaga, mentre que la triada com a millor actriu és Macarena Gómez per Musarañas. La Turia retrà a més homenatge a tota la trajectòria d'Álvaro de Luna i José Manuel Cervino.

En teatre, el guardó a la millor contribució és per al MIM de Sueca que enguany celebra el seu 25 aniversari. La Fira de Llibre de València, que ha complert 50 anys, rebrà el premi a la millor contribució. Els presentadors seran Arturo Blay i Amadeo Salvador, no faltarà Xavi Castillo i cantarà Sole Giménez.