03 de diciembre de 2017
03.12.2017

«La Terra Parla» s'acomiada amb més de 100 paraules sobre el camp

Durant més de cinc setmanes, el diari ha publicat en paper i web desenes de termes i refranys tradicionals

03.12.2017 | 04:15

«La Terra Parla», la secció en valencià dedicada a acostar als lectors i lectores de Levante-EMV la terminologia tradicional del món del camp s´acomiada hui després de cinc setmanes en l´edició de paper del diari i en la seua web, amb més de 100 paraules publicades i un extens vocabulari referent a refranys i dites populars del sector agrícola.

Des de finals d´octubre fins hui mateix, la secció -que s´ha fet conjuntament amb la Unió de Llauradors i s´ha publicat a l´edició general, Levante de Castelló i les edicions comarcals de Camp de Morvedre, l´Horta, La Ribera, la Safor, La Costera, Vall d´Albaida i Canal de Navarrés i la Marina Alta- ha recollit nombrosa terminologia pròpia vinculada a la producció (fruites i verdures), animals, feines del camp, instruments de treball, vents i climatologia i, en alguns casos, fins i tot definicions de plats típics com ara l´arròs.

La bona acollida d´esta iniciativa obri les portes a la posada en marxa d´altres projectes semblants de cara al proper 2018 per al foment del valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine