Xiquets, adults i majors van gaudir el passat dissabte i ahir dilluns a Bétera de les activitats que promou el Bus de la Llengua per tal de promocionar l'ús del valencià.

Ubicades a l'albereda Escultor Ramon Inglés -entre els carrers Morvedre i Trinquet-, les monitores d'esta iniciativa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport van apropar als tallers i les activitats didàctiques del bus a tots els visitants, als quals no els va fer por la pluja ni les previsions meteorològiques que alertaven de precipitacions torrencials.

Xicotets i majors van poder gaudir del joc de la ruleta -on es mostra la riquesa de vocabulari del valencià- o d'altres activitats on es posava a prova el coneixement de la cultura, la llengia i la literatura valencianes.

Els més menuts que van a anar al Bus de la Llengua es van divertir amb tallers com «L'alfaruleta», «El conte volador» o «Paraules esteses». Tot això amb samarretes, llapisseres i pins de regals.

Després del seu pas per Riba-roja de Túria, la Universitat Politècnica de València (UPV) i Bétera, el Bus de la Llengua té pevist fer parada hui a un altre municipi del Camp de Túria: l'Eliana. Hui dimarts visitarà pel matí els col·legis Verge del Carme i L'Olivera; demà dimecres, el col·legi El Garbí i l'IES; i el dijous, el col·legi Montalegre. Durant els tres dies per la vesprada, el Bus de la Llengua estarà al servei del públic general. Els dies 14 i 15 de setembre, el Bus de la Llengua serà a Llíria.