La 'Filmoteca d'estiu' presenta hui 15 i demà16 d'agost un programa doble amb el curtmetratge 'Leyenda dorada' i el llargmetratge valencià 'La innocència'. A la sessió de hui assistirà l'equip de 'La innocència', que farà una presentació de la pel·lícula, dirigida per Lucia Alemany que, després de destacar en el Festival de Sant Sebastià, va rebre els premis a millor directora per a Lucia Alemany, millor actriu per a la debutant Carmen Arrufat i millor actor de repartiment per a Sergi López en els Premis de l'Audiovisual Valencià.

En 'La innocència', Lis és una adolescent que somia a convertir-se en artista de circ i eixir del poble. És estiu i passa el dia jugant al carrer amb les amigues i festejant amb un xic una mica més gran que ella. El xafardeig constant dels veïns obliga Lis a portar la relació en secret perquè els seus pares no se n'assabenten.

El curt que acompanya la projecció de 'La innocència' és 'Leyenda dorada', de Ion de Sosa i Chema García Ibarra. Es tracta d'un curtmetratge de culte instantani marcat pel to habitual entre costumista i extravagant dels guions de Chema García Ibarra.