La violència s'aprèn i es transmet. Una persona pot ser violenta si viu violència al seu entorn: família, escola, grup d'iguals, esports, festes....si a més ho barregem amb consum d'alcohol i drogues i amb factors de naturalització i normalització, tenim l'equació perfecta per a convertir-la en violenta, maltractadora i potencial assassina

No obstant la teoria, les festes que organitzen els ajuntaments en molts pobles estan basades en maltractament i mort pública d'animals, festes eminentment violentes, masclistes i poc educatives, que sols es mantenen per la manca d'alternatives culturals que ofereix l'administració i pel suport econòmic que reben les penyes taurines. Allò important és proporcionar pa i circ a la població, malgrat la gent ferida o morta.

Ensenyen als joves a gaudir amb la violència contra els animals, i gaudiran també amb la violència contra les persones. I tot perquè han vist que les festes autoritzades son eixes, relacionant-les amb diversió i normalitat. Aquestos patrons educatius formaran part de la seua vida i ni l'escola, ni les campanyes contra la violència, ni els tractaments terapèutics podran fer res.

Aquesta qüestió bàsica no entra fàcilment als caps dels governants o es que prefereixen un poble embrutit i més controlable. Cal demanar-los que es deixen d'hipocresia, de campanyes contra la violència, de 5 minuts de silenci quan hi ha morts, i comencen a fer prevenció de veritat. I això suposa primer donar exemple de respecte per la vida de tots els éssers vius, eliminant dels programes de festes la utilització d'animals com a diversió, com han fet alguns ajuntaments. Calen festes que promoguen la vida i la cultura i eduquen en la no violència.

La Plataforma Iniciativa Animalista hem encetat una campanya internacional contra les Jonegades Cadafaleres d'Algemesí. Aquest meravellós poble té les festes més boniques de la nostra terra però aquestes jonegades embruten el seu nom. Es "toreja" fins la mort bous de pocs mesos i ho fan aficionats i gent jove . El patiment dels animals es fa molt llarg perquè aquestos "seudo torero"" no saben, li claven banderilles per tot el cos mentre l'animalet es dessagna en una llarga angoixa. Participa solament alguna gent del poble, es permet l'entrada de menors d'edat i son promogudes i defensades pel PP i el PSOE.

En aquesta campanya demanem a la gent que entre en www.iniciativaanimalista.cat i demane a l'alcalde Vicente Garcia Monte la celebració d'un referèndum sobre aquesta "festa" i al Síndic de Greuges que prenga interès en la defensa dels menors. Participem, junt el col·lectiu Folgança i altres organitzacions en la 4ªManifestació Antitaurina que tindrà lloc a Algemesí el dissabte 19 de setembre.

Proposem als ajuntaments el disseny de programes de festes sense sang, plens de cultura i diversió sana. Així col·laboraran de manera transversal en els projectes de convivència escolar, contra la violència de gènere, prevenció de consum d'alcohol i drogues, defensa dels drets humans i animals ... Així faran realment prevenció de la violència, com és la seua obligació. Convidem a totes i tots a col·laborar en la campanya per la vida i la cultura.

Plataforma Iniciativa Animalista