Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«Cal un Govern que entenga que no pot seguir empobrint els valencians»

«Compromís està fent tot el treball de diplomàcia fina per un govern de canvi. Ho vam fer ací en Falles i a Madrid, i és la nostra pretensió»

Encara espera un Govern de canvi a Madrid?

Per Compromís no va a quedar. Estem fent tot el treball de diplomàcia fina perquè ocórrega. Ho vam fer ací en Falles i a Madrid, i és la nostra pretensió. La Generalitat necessita a Espanya un govern que entenga que no es pot continuar empobrint al poble valencià perquè és clau per a l'eixida de la crisi. El Govern ha d'ajudar a les comunitats competitives i exportadores. No se'ns pot posar més pals en les rodes.

És partidari d'anar amb Podem altra vegada si hi ha eleccions de nou?

Sóc partidari de millorar l'acord. Que Compromís s'expresse i impulsar una candidatura electoral valenciana més àmplia.

El conseller Climent assegura que preferix anar només com Compromís.

Jo no veig diferències substancials i vistos els resultats que hem obtingut, sí hem de millorar l'eficàcia en la presa de decisions. M'agradaria que açò es prenguera en conjunt en Compromís i no en cadascun dels partits de la coalició.

Temen que els passe factura haver fallat en la promesa electoral del grup parlamentari?

Hi ha solucions tècniques per garantir el grup. No se'ns va permetre ni presentar-ho, però cal cercar solucions per a garantir l'objectiu que jo crec que ho aconseguiríem pels nombres que tenim. En una candidatura electoral valenciana àmplia estaríem en condicions de ser la primera força política a la Comunitat Valenciana.

En el seu partit hi ha qui s'ha sentit estafat.

No sabíem si s'anava a poder complir. Ens quedem sense possibilitat de presentar la petició amb els nou diputats d'És el Moment. No va ser un defecte de Compromís.

Per què van prometre el grup parlamentari si no podien aconseguir-ho?

A mi m'haguera agradat que s'haguera pogut tramitar la petició. Que els diputats de Podem signaren la petició del grup parlamentari.

Compartir el artículo

stats