El poble natalici de Ferrer i Pastor va acollir, divendres passat, l'acte de presentació amb la participació de tota la comunitat escolar del poble, amb l'escenificació de l'auca sobre la vida del lexicògraf, un mural al·lusiu al lema de les trobades i la interpretació de la cançó de les Trobades, composta per Alba Àlvarez amb la veu de Dani Miquel.

Seguidament, el president d'Escola Valenciana, Natxo Badenes, anuncià el calendari de les trobades que s'inicien el diumenge a Santa Pola (Baix Vinalopó) i recorreran les comarques valencianes fins al 8 de juny a Benilloba (Alcoià i el Comtat) amb l'homenatge al lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer i Pastor i els colors del seu diccionari que incorporen un vaixell de paper, amb el logo d'Escola Valenciana.

«La nostra entitat continuarà el viatge en què s'embarcà Francesc Ferrer i Pastor. Navegarem, potser, amb dies de mala mar, però sabem que comptem amb la vitalitat dels bons vents de milers de mares i pares, de xiquets i xiquetes, de comunitats educatives, que han escollit el valencià com a llengua d'aprenentatge. És un model educatiu arrelat, ara, en el plurilingüisme i la multiculturalitat, i inspirat en els grans corrents pedagògics que busquen respostes per als reptes socials del segle XXI», va explicar el president d'Escola Valenciana.

També del manifest de les Trobades cal destacar la defensa del model educatiu «basat en l'ensenyament en valencià, que ha demostrat ser un model d'èxit, perquè, després de més de 30 anys d'aplicació de la Llei d'Ús i Ensenyament en Valencià de 1983, generacions d'alumnes han aconseguit un nivell òptim de competència lingüística, tant en castellà i com en valencià, i han tingut un rendiment curricular exemplar. Els bons resultats d'aquesta experiència educativa han constituït l'espenta d'eixida de l'actual llei de plurilingüisme, la qual, interpretant l'elecció dels consells escolars, assenyala un increment global dels programes vehiculats en valencià del 30% al 52%, amb la incorporació d'una llengua estrangera».

La representant de la Coordinadora Safor-Valldigna, Pilar Gregori va convidar a tota la comunitat educativa a participar en la trobada comarcal que se celebrarà el 4 de maig a Tavernes de la Valldigna, a més de destacar la implicació del poble en la celebració de l'acte, especialment de la regidora d'Educació, Dolors Escrivà; i les directores dels centres escolars de la localitat, Quina Barba i Rosana Altur.

L'alcalde de La Font d'En Carròs, Pablo Puig, va agrair l'elecció del lema «Som i serem paraules» i el reconeixement a la figura de Ferrer i Pastor en les Trobades que recorreran tot el territori valencià.