En un parell de setmanes, dissabte de matí, es farà el muntatge de les taules per als tallers a càrrec de persones voluntàries que col·laboren amb l'organització d'Aldaia.

Ja de vesprada comencen les activitats i el cercavila per la població valenciana. Des de les 17 a les 17,30 hores, concentració de les cercaviles. La primera a la Plaça de L'Amistat, Barri del Crist; i la segona al CEIP Mariano Benlliure, al carrer 25 d'abril. A les 17, 30 hores, arrenca la desfilada pel poble fins a confluir a la Plaça d'Europa. A les 18 hores es farà el lliurament de recordatoris als centres participants amb l'assistència de les autoritats. Una vegada finalitzat l'acte dels recordatoris s'interpretarà La Muixeranga per les colles que hi participen i La Nova Muixeranga d'Algemesí.

Des de les 18,30 a les 20,30 hores s'obriran més de cent tallers per passar-ho bé i aprendre. Durant la realització dels tallers hi haurà actuacions del contacontes Jordiet i del Grup de ball rondalla d'Aldaia.

A les 20.45 hores, arribarà l'actuació de Ramonets i després sopar a la Plaça Europa organitzat per les AMPA dels CEIP El Rajolar, Platero y yo i Martínez Torres. Finalment a les 22 hores la població tindrá un correfoc.

La Mancomunitat de l'Horta Sud, la Coordinadora Pel Valencià de l'Horta Sud El Guaix, la Diputació de València, la Generalitat, Escola Valenciana i l'Ajuntament d' Aldaia són les institucions i entitats que han fet possible aquest esdeveniment reivindicatiu i lúdic.

Valoració de l'alcalde

L'alcalde Guillermo Luján ha declarat que per a Aldaia «significa tot un repte i un motiu d'alegria tindre l'oportunitat de participar en l'organització d'aquest esdeveniment que any rere any ens dóna l'oportunitat de compartir l'estima per la nostra cultura i reivindicar conjuntament que el valencià és una llengua de present, i sobre tot de futur». «El nostre poble -reflexiona- és un exemple d'acolliment i integració en el sentit més potent de la paraula, i en aquesta tasca el valencià ha sigut en el passat, és actualment, i estem convençuts que ha de continuar essent en el futur, una ferramenta fonamental per a formar dia a dia una societat unida, en la qual totes i tots, siga quina siga la nostra procedència, ens sentim estimats i protagonistes en igualtat de condicions».

Per als aldaiers i aldaieres, diu l'alcalde, «el valencià no és un factor disgregador, ni generador de conflictes o un motiu de disputes estèrils, tanmateix, per als veïns i veïnes d'Aldaia la nostra llengua és un element fonamental de la nostra personalitat i la nostra manera de ser, i l'agent més valuós per a cohesionar la nostra població».

El valencià és patrimoni de tots i totes,siga quina siga la nostra procedència o condició, «és la columna vertebral que dóna sentit a la nostra identitat com a poble».

Des de la corporació municipal d'Aldaia, «tant la regidora d'Educació, María José Carcelén, com jo mateix, -finalitza- vos convidem a totes i tots a què el 13 d'abril vingueu al nostre poble i ens acompanyeu en esta celebració compartida. Aldaia és un poble amb un caràcter obert i amable».