27 de mayo de 2020
27.05.2020
Levante-emv

Educació publica el calendari de les proves per a majors de 18 anys que volen obtindre el títol d'ESO

Els exàmens per a l'obtenció del graduat en Secundària tindran lloc el pròxim 19 de juny - També estan convocades les proves d'accés a Batxillerat per a majors de 20 anys i les d'accés lliure als cicles de FP

27.05.2020 | 04:15
Educació publica el calendari de les proves per a majors de 18 anys que volen obtindre el títol d'ESO

Educació de la Generalitat ha reactivat tres grans oportunitats per facilitar que la població que ha abandonat els estudis sense completar l'ensenyament obligatori puga continuar formant-se. Es tracta de les proves per a majors de 18 anys per a l'obtenció directa del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de les d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior per aquelles persones que volen cursar estudis d'FP sense complir els requisits acadèmics, així com també les d'obtenció del títol de Batxillerat per a majors de 20 anys.

Totes aquestes proves lliures havien quedat ajornades per la declaració de l'estat d'alarma sanitària per fer front a la Covid-19 i ara la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport les repren perquè constitueixen una de les mesures que faciliten la continuïtat en l'educació i la formació d'aquelles persones que per alguna raó van abandonar el sistema educatiu sense cap titulació o amb titulació insuficient per a continuar els seus estudis.
Els exàmens per a l'obtenció del títol de graduat en ESO tindran lloc el pròxim divendres 19 de juny, mentre que els del títol de Batxillerat per a majors de 20 anys seran els dies 19 i 20 de juny i l'1 i 2 de juliol els d'accés als cicles d'FP. Les tres proves es faran seguint les instruccions que les autoritats sanitàries establisquen per a garantir la seguretat tant dels i les aspirants com del professorat que les porta a terme.

Les persones interessades en inscriure's la prova per obtindre el títol d'ESO ho podran fer fins al dilluns 1 de juny. La inscripció és telemàtica i es fa a través del portal de la Generalitat (https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=1638). No obstant, tota la informació es pot consultar en el web de la Conselleria d'Educació (http://www.ceice.gva.es/va/web/ordenacion-academica/formacion-de-personas-adultas/pruebas-libres).
En el cas de les persones amb dificultats per accedir a la instància telemàtica, es pot sol·licitar informació general i accés al formulari oficial de sol·licitud d'inscripció dirigint-se al Servei d'Ordenació Acadèmica per correu electrònic (proveslliures@gva.es).

Les proves d'acces als cicles d'FP van dirigides a aquelles persones que no disposen dels requisits acadèmics que permeten accedir de forma directa a aquests estudis: el títol de graduat d'ESO en el cas del grau mitjà i el de Batxillerat pel que fa al grau superior.

El termini d'inscripció estarà obert fins aquest divendres, 29 de maig. Davant la situació originada per la pandèmia de la Covid-19, i amb la finalitat d'evitar desplaçaments per a presentar les sol·licituds als centres docents, les persones aspirants poden remetre-les per correu electrònic a la secretaria dels centres on es vol fer la prova.

L'accés a cicles formatius de grau mitjà es farà en tots els centres docents públics que imparteixen aquesta etapa, mentre que l'accés a cicles formatius de grau superior es portarà a terme als centres docents públics que oferisquen cicles relacionats amb l'opció triada pels aspirants.
En la resolució de la convocatòria d'aquestes proves publicada al DOGV (http://www.dogv.gva.es/datos/2020/05/05/pdf/2020_3179.pdf), a més dels models de sol·licitud, es detallen els centres docents examinadors així com la seua adreça i correu electrònic, mitjançant el qual les persones interessades enviaran la sol·licitud i la documentació requerida.

Per a concórrer a les proves d'accés al grau mitjà cal tindre 17 anys o complir-los durant aquest 2020, mentre que per a les de grau superior cal tindre 19 anys o complir-los enguany. El certificat que acredita haver superat la prova d'accés té validesa en tot el territori nacional i permetrà optar als cicles formatius a aquells que no complisquen els requisits acadèmics d'accés directe. Per a aquest alumnat, els centres reservaran el 20 % de les places vacants.

Per últim, la prova d'obtenció del títol de Batxillerat per a majors de 20 anys tindrà lloc els dies 19 i 20 de juny als IES Platja Sant Joan d'Alacant, Vicent Sos Baynat de Castelló i Lluís Vives de València. En aquest cas, la inscripció ja estava tancada abans de la declaració de l'estat d'alarma i s'havien matriculat 148 persones: 51 a Alacant, 21 a Castelló i 76 a València.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendarios 2020

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2020

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2020, así como el calendario escolar para el curso 2019/20.