Amb l´estrena del pasdoble A tu, Sant Roc! del compositor valencià José Francisco Muñoz Valls s´inicien els actes commemoratius del 75 aniversari de la imatge de Sant Roc, el sant més popular de la població de Serra. L´estrena s´ha fet hui diumenge de vesprada, dins de l´incomparable marc de l´església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels.

El pas doble fester va ser interpretat per la Unió Musical de Serra i els músics de La Primitiva de Serra que a títol personal van voler participar en la primera interpretació d´esta peça a la que li ha ficat lletra Jordi Garay, veí de la població. El cor de la Unió Musical de Serra ha estat l´encarregat de cantar per primera vegada la composició musical, actuant de solista Àngel Domingo.

La peça és un pasdoble fester, pensat per a acompanyar al sant en la tradicional Baixà, és un pasdoble per poder tocar al carrer, comenta José Francisco Muñoz Valls, autor de la composició i director de la Unió Musical de Serra, que amb esta peça ha volgut homenatjar a la festa i els seus clavaris i clavariesses. L´obra també fa referència a dos melodies molt festeres i tradicionals. Muñoz Valls ha estat la persona encarregada de dirigir als més de seixanta músics que l´han interpretada i al cor de la Unió Musical de Serra que l´ha cantada.

L´acte ha estat presidit per l´alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, i part de la corporació municipal que no han volgut faltar a la cita i donar suport a una festa tan arrelada i tradicional en la localitat. També el president de l´Associació Benèfic Cultural de Sant Roc, Salvador Navarro Navarro, ha acompanyat als clavaris i clavariesses i a les nombroses persones que han omplit de gom a gom el temple.

La Baixà de Sant Roc és la festa més popular de Serra i Festa d´Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. La Baixà ompli de pólvora, coets i música el calvari i els principals carrers d´esta localitat del Camp de Túria cada matinada del 16 d´agost quan els sants són traslladats des de l´ermita fins a casa dels clavaris majors. Cordà, correfocs i mascletà són altres dels actes que ofereixen els clavaris any darrer d´any.