El Bus de la Llengua va iniciar ahir el seu periple per l'interior de la província de València amb una visita al llogaret de Sant Antoni, que pertany a Requena. Durant les pròximes dos setmanes, el vehícle amb el qual poden practicar el seu valencià des dels més joves fins als més majors mitjançant diversos jocs i tallers farà parada a Enguera, Aiora, Utiel, Requena -una altra vegada-, Bunyol i Xiva.

Ahir va ser el torn dels alumnes d'Educació Primària del CEIP Manuel García Izquierdo, a Sant Antoni de Requena, que durant tot el matí van poder gaudir de les activitats preparades al Bus de la Llengua. Això sí, l'oratge no acompanyà i els tallers van tenir lloc dins de les instalaciones de l'escola en lloc de al vehícle habilitat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Activitats, jocs i tallers

Els alumnes van poder jugar a la ruleta per a descobrir la riquesa de vocabulari del valencià i a altres activitats didàctiques on es posava a prova el seu coneixement de la cultura, la llengua i la literatura valencianes. Tallers com «L'alfaruleta», «El Conte Volador» o «Paraules esteses», a més del lliurament de samarretes, llapisseres i pins de regals, van fer les delícies dels més xicotets pel matí, pero també dels adults que es van apropar al recinte per la vesprada per tal de conéixer un poc més de prop la llengua valenciana. Hui el Bus de la Llengua es dirigirà cap al sud: a Enguera.