"Ontinyent Medieval", omplirà aquest cap de setmana el casc històric de la ciutat amb més de 140 llocs de venda i 50 activitats. El renovat mercat medieval de la ciutat, organitzat per l´Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers comptarà amb una ampla oferta turística, cultural, i comercial durant el Mig Any Fester i donarà cabuda a la I Mostra de Moros i Cristians.

L´alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat l´interès de reforçar el mercat, que canvia de data (d´agost a febrer) "per fer-lo un major element d´atracció i combinar-lo amb una fira de mostres de Moros i Cristians on els pobles veïns que també celebren estes festes podran trobar tot allò que necessiten per a les seues activitats", assenyalava.

La regidora de Turisme, Sayo Gandía, explicava que del 26 a

28 de febrer el barri medieval de La Vila, la Plaça de Baix i la Plaça Major es convertiran en un gran escenari on es recrearà l´època medieval: "en estiu eren les festes les que reforçaven el mercat, ara el repte era potenciar el mercat per a que aquest reforçe el Mig Any Fester, i això només podien fer-lo sumant coses i fer una programació més potent i diferent a la d´altres mercats medievals", assenyalava.

D´aquesta manera, s´ha triplicat la xifra de llocs de venda i s´ha organitzat més de 50 activitats entre tallers, gastronomia, demostracions d´oficis, jocs i atraccions infantils, exhibicions de falconeria, balls i lluites medievals, teatres, malabars, exposicions d´armes i elements de tortura, contacontes, rutes guiades o un campament medieval, entre d´altres.

El President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, destacava que des de la Junta l´entitat "havíem apostat pel canvi de dates per al mercat, perquè a l´estiu fa molta calor per a esta activitat i la setmana de festes està carregada d´actes. La que es fa ara és una aposta il·lusionant i hem d´agrair a l´Ajuntament i la Diputació el gran esforç que han fet, ja està tot a punt i només ens queda esperar al pregó de divendres 26 a les 20:00 hores per obrir el nou mercat", manifestava.

Jorge Rodríguez tenia paraules d´agraïment al seu torn "per a la societat de Festers, per la confiança dipositada en l´Ajuntament; també per la regidora de Turisme pel treball realitzat en un temps rècord; i per a les diferents associacions, comerços entitats que s´han involucrat en una iniciativa que volem que ens convertisca en referent i pol d´atracció en un moment de l´any on no hi ha massa activitats", concloïa.