La parròquia de la Granja va celebrar dissabte l'entrada de la Mare de Déu dels Desemparats, amb motiu del tercer aniversari de la visita de la imatge peregrina a este poble menut de la Costera. Els actes s'han centrat en una nova imatge comprada amb fons particulars grangers i de totes les persones que han volgut contribuir, després de l'organització de la comissió creada a tal efecte, dirigida per Antonio Palop Gil.

A l'avinguda de la Diputació de València, inaugurada fa poc més d'una setmana pel president d'esta institució, Jorge Rodríguez, es van donar cita dissabte de vesprada els seguidors de la Mare de Déu, així com també veïns i veïnes del poble, que a partir d'ara comptarà amb una nova advocació i patrona de tots els valencians en un lloc privilegiat del temple parroquial, l'altar major.

Autoritats civils i eclesiàstiques la van acompanyat fins al centre del poble. La nova imatge ha recorregut els carrers de la Granja en andes: tot el món volia dur-la i sentir el fervor popular d'acompanyar-la encara que fóra uns metres des de l'avinguda fins a l'ajuntament, on l'alcalde, Juan Carlos Garrido, va entonar unes paraules d'exaltació en nom de la corporació municipal i la comissió organitzadora. Així mateix, l'acte va lluïr amb la participació de balls populars a càrrec de la colla el Cresol, de la Costera i de la Vall d'Albaida. Una vegada dins del temple, el prevere, Vicente González Martínez, que compleix enguany els huit anys en la parròquia, va estar l'encarregat de la benedicció de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats, així com també de la miniatura que ha rebut la guanyadora del cartó que ha resultat premiat en el sorteig local.

Seguidament, una missa solemne i amenitzada pel cor parroquial i la interpretació de l'A ve Maria i l' Himne a la Mare de Déu dels Desemparats, va donar continuïtat un dia especial per al poble de la Granja. En acabar l'acte litúrgic, la comissió organitzadora va repartit a tots els presents una estampa amb una poesia escrita per Ferran Garrido, periodista de TVE.

Tant durant la missa de dissabte com també en la de diumenge al matí va tindre lloc una ofrena d'aliments no peribles, que seran destinats a Gent de la Consolació, una organització de Xàtiva que fa costat als ancians i les persones més pobres. Els desvalguts, els desemparats... en definitiva, els preferits de la Geperudeta, «la mare dels bons valencians».