Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un centre de serveis per a les dones de Xàtiva

Ahir inauguràrem el que ha de ser un centre obert de serveis per a les dones de Xàtiva, un espai que ha de ser un focus d'activitat, un centre d'acollida per a tot l´associacionisme femení, un factor de dinamització en la lluita pels drets de la meitat de la població i un recurs que, obligatòriament, ha de ser útil per a la societat en el seu conjunt. Contribuïm així a visibilitzar el treball impagable de nombrosos col·lectius de dones que compten amb l'adhesió expressa i incontestable de les forces polítiques que conformen el Pacte de Sant Domènec, l'acord de govern que existeix entre els tres partits de progrés de Xàtiva. Un equip de govern que sempre ha posat a les persones per davant de qualsevol altra qüestió i que ha fet avançar a aquesta ciutat, amb el màxim suport a les polítiques de gènere, com es demostra amb la inversió de més de 70.000 euros que hem fet en aquesta instal·lació municipal.

La creació de la Casa de les Dones era un dels punts recollits en el Pacte de Sant Domènec i, per tant, un altre compromís complit per aquest govern municipal. La lluita per la Igualtat real de les dones de Xàtiva és, ha estat i serà una senya d'identitat d'aquest govern i de totes les forces polítiques que l'integren. Considerem que el posar en dubte aquest fet és, senzillament, faltar a la veritat.

Amb el catàleg de serveis que ofereix aquesta nova dependència municipal hem d'assegurar una constant activitat de suport a les dones que necessiten de la nostra ajuda. Som l´administració més pròxima i sensible als problemes que pateix la ciutadania. Problemes que sentim com a propis i per als que de forma incansable busquem la millor de les solucions possibles. Com diu la regidora Cesca Chapí, la Casa de les Dones no és un hotel d'associacions, sinó un centre de serveis clarament orientat a la població que prestarà assessorament legal i ajuda psicològica a les víctimes de violència masclista; on es podrà trobar acompanyament tècnic per al desenvolupament de projectes amb perspectiva de gènere; on es treballarà amb noves tecnologies i s'impartirà formació; on s'estarà al costat de les dones per a proveir-les d'orientació laboral i inserció social i on es podrà accedir al Servei d´Intervenció Especialitzada per a Dones Víctimes de Violència de Gènere.

Una fita en la protecció

El 7 d'octubre de 2004, el Congrés dels Diputats aprovava per unanimitat la Llei Integral contra la Violència de Gènere. Va ser la primera llei enviada al parlament pel govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero. Una fita en les conquestes socials d'aquest país i un altre compromís complit. Aquella llei establia a Espanya el dret de les víctimes de violència de gènere a disposar d´una protecció integral i mesures socials, educatives, penals i laborals. És aquesta mateixa unanimitat la que ha de regir la unitat d'acció de les forces polítiques en la lluita per la Igualtat, evitant perdre temps en debats menors i polèmiques estèrils que l'únic que fan és entelar el treball i el compromís de tantes i tantes dones lluitadores.

Com a alcalde de Xàtiva, m'unisc amb tota la força i amb tota la convicció a la reivindicació per a que el govern del PP invertisca la totalitat dels 200 milions d'euros en el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere, perquè la lluita contra la intolerable xacra de la violència masclista no pot materialitzar-se sense recursos. Com se sol dir, per a poder treballar bé cal unes bones eines. Ara, per fi les tenim. Estic segur que la il·lusió que compartim amb aquesta inauguració de la Casa de les Dones es transformarà en motivació i en més força per a seguir treballant més i millor cada dia per la Igualtat real i efectiva a Xàtiva.

Compartir el artículo

stats