La Mesa de contractació de l´Ajuntament de Xàtiva ha aprovat treure a licitació l´adjudicació d´obres per a la instal·lació de l´escomesa elèctrica a la Casa de la Llum per un import d´uns 70.000 euros.

Aquesta actuació està emmarcada dintre del Pla Xàtiva Creix aprovat el passat any, i que recull un total de 25 millores en serveis públics i infraestructures, com és el cas de la Casa de la Llum.

«Aquesta era una feina que ens vam posar quan vam entrar a governar perquè ens vam trobar amb unes edificacions i un paratge pràcticament abandonat. La contractació va a ser un punt d´inflexió perquè va a permetre entre d´altres la col·locació de mobiliari a l´Aula de la Natura, podent realitzar allí activitats i fent-la un punt de referència educatiu i turístic així com l´obertura del servei del bar i de l´alberg», ha manifestat la regidora de Medi Ambient Pilar Gimeno.

L´adjudicació d´aquest contracte es realitzarà emprant un únic criteri que tindrà a veure amb la millor relació qualitat-preu. Per tal d´assegurar-se la transparència i l´accés públic a la informació l´Ajuntament publicarà l´anunci de licitació al Perfil del Contractant al qual es té accés des de la pàgina web de l´Ajuntament. Les empreses interessades disposaran de 10 dies hàbils a partir de la seua publicació per tal de presentar les seues ofertes.

El següent pas, després de la col·locació de l´escomesa elèctrica, serà la recuperació del canal d´aigua que es troba en bon estat, però on és necessària una turbina i uns panells fotovoltaics que ajuden a recuperar el seu funcionament original. «La Casa de la Llum era originàriament una central elèctrica i volem convertir-la en una ubicació en la que es mostren les energies renovables i sostenibles que tenim a l´actualitat. Amb la recuperació del Canal es pot recuperar l´esport, el turisme rural, i la història original del que era la zona» ha explicat Gimeno.

La dotació de llum en aquesta parcel·la, després de l´adequació de la zona i de la reparació dels desperfectes, busca convertir el paratge natural en un punt de referència a nivell educatiu, cultural i turístic dotant de servei l´Aula Ambiental, el bar i l´alberg. «El nostre paratge natural ha de servir de punt de trobada per als xativins i tots els turistes que vinguen a conèixer la nostra natura i la nostra història», ha conclòs l´edil de Medi Ambient.