Xàtiva commemorarà aquest divendres 15 de juny la crema de Xàtiva. Serà amb una posada en escena que s´iniciarà a les 23 hores i que recorrerà Xàtiva, amb inici en la Plaça Sant Jordi i final a la Plaça de la Seu, recorrent tot el carrer de Sant Agustí.

Vora un centenar de persones participaran d´aquest recordatori, coordinat i dirigit per Teatre la Lluna, i que comptarà amb la col·laboració de la Colla de dolçainers i tabaleters de La Socarrada i de Rytmus. En l´esdeveniment actuaran més d´una desena de figurants, a més de soldats i narradors, i també es comptarà amb cant i dansa en directe.

«Portem treballant en aquest espectacle des del passat mes de gener. És una recreació històrica, però també poètica i musical. Molts dels fets que es van a narrar es van a narrar en els llocs on van ocórrer, i això és molt emocionant», ha explicat el Director del Teatre la Lluna, Víctor Torres.

En l´acte s´empraran totes les parts de la crema de Xàtiva escrites al Poemari de Vicent Andrés Estellés, i els espectadors tindran un paper actiu amb una durada aproximada d´una hora.

«Aquest és un fet tan transcendental que no el podem obviar, i aquest Ajuntament està obligat a fer un repàs a la seua història any rere any. Va ser un episodi que va tindre l´objectiu d´esborrar físicament i jurídicament la nostra ciutat» ha explicat el regidor de Cultura Jordi Estellés, qui ha afegit que «commemorar constantment la Crema de Xàtiva és una atracció més per a mostrar al món turístic que té Xàtiva en transcendència històrica i cultural. No oblidem els nostres orígens i actes així ho demostren».