14 de junio de 2018
14.06.2018

Xàtiva tracta els reptes del turisme cultural en una jornada d'experts

La doble sessió tindrà lloc el proper dijpus dia 21 en la Casa de l'Ensenyança dins del actes de la I Universitat de Primavera

13.06.2018 | 22:42
Visitants al Castell de Xàtiva, el passat mes d´abril.

Xàtiva acollirà el proper dijous 21 la primera edició de la Universitat de Primavera, que tindrà lloc en el Museu Casa de l'Ensenyança. Es tracta d'una jornada en col·laboració entre l'Ajuntament de Xàtiva, la Universitat de València i la Diputació de València, que tractarà els reptes del turisme cultural en la ciutat. La cita servirà de punt de trobada per a docents, professionals, estudiants i ciutadans de la localitat i el seu entorn pròxim en una jornada que es celebrarà en dues sessions: una de matí, referida al repte del turisme cultural davant un nou turista més tecnològic, i una altra de vesprada que tractarà sobre la sostenibilitat i la competitivitat del turisme cultural. Aquesta jornada, que és gratuïta i oberta, comptarà amb especialistes de la Universitat de València i altres àmbits de la societat, amb la intenció d'afrontar directament els desafiaments del turisme cultural a Xàtiva.

La jornada s'inaugurarà a les 11, amb la presència de l'alcalde, Roger Cerdà; la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i rl vicerector de Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla. Seguidament es celebrarà la taula redona El repte del Turisme Cultural davant el nou turista 3.0, amb l'arquitecte i historiador Pablo Camarasa; l'AEDL de la Mancomunitat la Costera-Canal Josefa Tornero i el membre del departament de Geografia de la UV Gersón Beltrán. De vesprada, tindrà lloc la segona taula redona: C ompetitivitat i Sostenibilitat del Turisme Cultural, amb Rosa Yagüe (Economia Aplicada de la UV), Marta Templado (directora de Turiart) i Antonio Jiménez (director-gerent de la Fundació Santa Maria de Albarracín). Al debat s'afegirà la regidora de Turisme de Xàtiva, Mariola Sanchis.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook