El secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha fet aquest divendres entrega, als representants de l'Ajuntament d'Albaida, de les claus de la casa forestal 'El Clau'. "Amb esta entrega", subratlla el secretari autonòmic, "el Consell posa en valor el patrimoni de la Generalitat, que és de tots, impulsant l'ús social, en este cas, d'una vivenda localitzada en el paratge natural de La Cova Alta".

L'immoble és una construcció singular de dos plantes, originàriament empleat com a casa forestal. Disposa d'un aforament màxim d'ocupants per a dormir de 50 persones, així com d'espai per a altres 40 usuaris en tendes de campanya i estades de dia. El refugi compta amb dos banys, sala d'estar i sala de jocs, menjador de recent construcció i xarxa d'aigua calenta i calefacció amb radiadors alimentats per una caldera de 'pellets'.

La cessió de la vivenda tindrà validesa per un període d'un any, renovable de manera anual fins a un termini màxim de deu anys. L'entrega es du a terme de manera gratuïta, a pesar que el consistori d'Albaida haurà d'assumir els gastos i impostos que es deriven de l'immoble, així com encarregar-se del seu correcte manteniment.

A més l'Executiu haurà d'instal·lar una xarxa de cambres i alarma en la instal·lació per a garantir la seua seguretat, establir una franja perimetral de seguretat front el risc d'incendis forestals i realitzar tractaments contra distints tipus de plagues.